• İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

TYB Heyeti İskilip’i ziyaret etti

TYB Heyeti İskilip’i ziyaret etti
Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve beraberindekiler, 04.09.2021 tarihinde bir günlük İskilip ziyareti gerçekleştirdiler.

TYB Yönetim Kurulu üyesi yazar Ali Kılcı’nın daveti ile gerçekleşen ziyarete, konuklar Çorum’un önemli ilçesi İskilip’in tarihi mekanlarını;  İskilipgücü Aile Çay Bahçesini, İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezarı ve Külliyesini, İskilip Kalesini, İskilipli Âlimler Müzesini ve Akşemseddin’in aile bireylerinin türbelerinin bulunduğu Evlik Köyü’nü ve çilehaneyi ziyaret ettiler.  

Ziyaretçilere İskilip’in tarihi, coğrafi yapısı ve kültürel değerleriyle ilgili bilgi veren araştırmacı yazar, sanat tarihi uzmanı, arkeolog  Ali Kılcı ve Bolu Çorumlular Derneği Başkanı Fikret Kısar tarihi bilgilere, belgelere ve kalıntılara göre ilçenin çok eski bir yerleşim merkezi olduğunu ifade ettiler.

İlçede yaşayan devlet adamları ve bilim insanları hakkında önemli araştırmaları bulunan Ali Kılcı,  Fatih Sultan Mehmet'in hocası, tıp âlimi Akşemseddin’in İskilip günleri, yaşadığı mekanlar,  ailesi ve günümüze kadar gelen eserleriyle ilgili bilgiler verdi.

Programa katılanlara Ahmet Çarkacı tarafından yemek, tatlı ve çay ikramında bulunuldu. Yemekte sadece deneyimli ustalar tarafından özel gün ve toplantılarda yapılan İskilip dolması, sirkeli cacık ve un helvası ikram edildi.

Yemekte bir konuşma yapan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Anadolu’muzun güzel bir ilçesinde güzel bir gün geçiriyoruz. Bizi davet eden yönetim kurulu üyemiz Ali Kılcı’ya, ikramda bulunan Ahmet Çarkacı ve Nihat Armutçu’ya, konuklara yakın ilgi gösteren Fikret Kısar’a ve bağlamasıyla seslendirdiği ilahiler için İsmail Hakkı Akyoloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

D. Mehmet Doğan’da yaptığı konuşmada gösterdikleri misafirperverlikten dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuklar, İskilipli Atıf Hoca Anıt Mezarı ve Külliyesini de ziyaret ettiler. Anıt mezarda Prof. Dr. İsmail Çalışkan Kur'an-ı Kerim okudu ve hep birlikte dua edildi.

Ziyarete; Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Erdemir, Mehmet Kurtoğlu, Mehmet Tuğrul, Prof. Dr. Hasan Yücel Başdemir, Ali Kılcı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Araştırma Görevlileri Maşallah Nar ve Mesut Aslan ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İsmail Çalışkan, İskilip’ten ise iş adamları Ahmet Çarkacı ve Fikret Kısar, Öğretim görevlisi İsmail Hakkı Akyoloğlu ve Nihat Armutcu katıldı.

                                                                                                   Mahmut Erdemir

kapak-003.jpg 

(Soldan sağa) Ali Kılcı, İbrahim Ulvi Yavuz, Prof. Dr. Hasan Yücel, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Prof. Dr. İsmail Çalışkan, D. Mehmet Doğan.

3-075.jpg 

(Soldan sağa)  Ahmet Çarkacı, Mesut Aslan,  Maşallah Nar, Mehmet Tuğrul, Fikret Kısar,  İsmail Hakkı Akyoloğlu, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ali Kılcı, D. Mehmet Doğan, İbrahim Ulvi Yavuz, Orhan Öztürk,  Mehmet Kurtoğlu ve Prof. Dr. İsmail Çalışkan.

img_1678.jpgimg_1774.jpg

Bu haber toplam 930 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim