• İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

TYB ödüllerine Yeni Şafak ve Ketebe damga vurdu: Nedret Ersanel ve Aydın Ünal yılın yazarları seçildi

TYB ödüllerine Yeni Şafak ve Ketebe damga vurdu: Nedret Ersanel ve Aydın Ünal yılın yazarları seçildi
Yeni Şafak yazarları, Nedret Ersanel ‘Basın/Fikir ve Aydın Ünal 'Basın/Fıkra kategorilerinde ödüle layık görüldü. Türkiye Yazarlar Birliği'nin kitap yayıncılığı kategorilerinde ise Ketebe Yayınevi’nden üç eser vitrine çıktı.

‘Hikâye’de Yol Deriz Ona kitabıyla Gülşen Funda, 'Roman’da Sular Üstünde Gökler Altında kitabıyla Kaan Murat Yanık ve 'Araştırma’da Hekaton’la Son Tango kitabıyla Mustafa Merter 2023’ün ödüllendirilen yazarları oldu.

2023 yılı için ödül kazanan isim ve eserleri kamuoyuna açıklamak üzere TYB Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, toplantıda yaptığı konuşmada, yazar, fikir adamı ve sanatçıların değerlendirmesi yapılırken aynı zamanda Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen isimlerin de belirlendiğini söyledi.

Seçici kurul tarafından iyi eserlerin aranıp bulunması yönündeki gayretin, kamuoyu tarafından takdirle karşılanarak TYB'nin edebiyat dünyasında haklı bir ün kazandığını belirten Arıcan, uzun yıllardır verilen TYB ödüllerinin, ülkenin en prestijli edebiyat ödülü haline geldiğini ifade etti.

Devamı: https://www.yenisafak.com/hayat/tyb-odullerine-yeni-safak-ve-ketebe-damga-vurdu-nedret-ersanel-ve-aydin-unal-yilin-yazarlari-secildi-4591481

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim