• İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

TYB, Yönetim Kurulu’nun çevrimiçi toplantısı

TYB, Yönetim Kurulu’nun çevrimiçi toplantısı
Türkiye Yazarlar Birliği, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) etkin mücadele kapsamında evden çalışma kararı alarak yönetim kurulu toplantılarını “Grup görüntülü” olarak yapmaya başladı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan başkanlığında 4.4.2020 tarihindeki toplantıda yönetim kurulu üyeleri gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz’unda katıldığı toplantıda konuşan Başkan Arıcan,  tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınının kişilerin hayatını ciddi oranda olumsuz etkilediği gibi toplumların ekonomik, politik, sosyal ve kültürel sistemleri üzerinde de önemli etkilerinin olacağını söyledi.

Virüsün düşünme ve davranma biçimlerini de etkilediğini belirten Başkan Arıcan, bilim adamlarının salgının biteceğine ilişkin tarihi öngörülerini de dikkate alarak kültür, sanat, edebiyat ve düşünce alanındaki faaliyetlerinin hazırlık çalışmalarını devam ettireceklerini belirtti.

Koronavirüsün dünyadaki etkileri ve sonuçlarının tarihe not düşecek şekilde yazılması ve geleceğe aktarılması gerektiğini de söyleyen Başkan Arıcan, bu yönde bir çalışma yapacaklarını vurguladı. 

D. Mehmet Doğan da grup görüntülü toplantının oldukça verimli geçtiğini bunun devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

Doğan, yıl içinde yapılması planlanan faaliyetlerin de yılsonu itibariyle yapılacak gibi çalışılmaların sürdürülmesinin yararlı olacağını belirtti.

konferans.jpeg

konferans2.jpeg

Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim