• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

TYB'de Bayramlaşma Çevrimiçi Yapıldı

TYB'de Bayramlaşma Çevrimiçi Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği’nin geleneksel bayramlaşma programı Ramazan Bayramının ikinci günü 14.5.2021 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlendi.

Bayramlaşmaya TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, temsilciler ve üyeler katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan D. Mehmet Doğan, son iki bayramın salgın nedeniyle çevrim içi yapıldığını daha önce ne böyle bir Ramazan ayı nede böyle bir bayramı bu şekilde buruk geçirilmediğini söyledi.

“Dünyada ve ülkemizde etkisini sürdüren salgında dostlarımız, arkadaşlarımız vefat etti. Onlara rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Tedavi görenlere de acil şifalar diliyorum.” dedi.

Doğan, bu süreçte başta Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, temsilciler ve TYB Gençlik biriminin normal zamandaymışız gibi kültür sanat faaliyetlerini sürdürdükleri için kendilerine teşekkür ediyorum diye konuştu.

Genel Başkan Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada, Türk-İslam dünyasında yaşanan saldırılar, kan, gözyaşı ve acıların yanı sıra etkisini sürdüren salgın nedeniyle bayramı buruk ve büyük bir üzüntü içinde karşıladıklarını söyledi.

Gazze'ye atılan füze ve bombalarla masum, günahsız çocuklar hedef alınırken, Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıların  Ramazan ayının ilk günlerinde başlayıp hâlâ  devam ettiğini belirten Arıcan, Filistin'de tüm dünyanın gözleri önünde bir katliam yaşandığını, sivillerin üzerine füzelerin atıldığını belirterek bu zulme sessiz kalanların suça ortak olduğuna vurgu yaptı.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni hayat tarzına uygun görüntülü görüşme, konuşma tekniklerinden faydalanarak  genel merkez, şube, temsilcilikler ve gençlik biriminin sosyal medya hesapları üzerinden etkinliklerin devam ettirdiklerini belirtti.

Programın açılış konuşmalarından sonra Genel Başkan Arıcan bayramlaşmaya katılanlara sırsıyla söz vererek duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını sağladı.

 

Toplantıya TYB kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin, Genel Başkan Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Aydınbaş, Eski Genel Başkanlardan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Kurtoğlu, Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Mahmut Erdemir, Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe, Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, İzmir Şube Başkanı Abbas Levent Ertekin, Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Sakarya Şube Başkanı Hasan Salih Sağlam, Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Kaya, Ankara Şube yönetim kurulu üyeleri Mehmet Sıddık Yıldırım ve Selim Atlıhan,  Van’dan Fuat Arpa, Çanakkale’den Elif Yavaş, Yönetim kurulu eski üyesi Erbay Kücet, Ankara eski Şube Başkanı İbrahim Eryiğit, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Orçan, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Tuğrul, Salih Cenap Baydar, Kadir Ekinci, Genç TYB üyelerinden Rabia Nurakmaz, Saliha Büşra Konaktaş, TYB İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici, asistan Tuğba Gönülal katıldı.

 

Bu haber toplam 829 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim