Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Türkiye genelinde yürütülebilecek stratejik iş birlikleri konuşuldu.
Türkiye’nin iki önemli sivil toplum ve düşünce kuruluşu, kültürel kalkınma ve ortak projeler için bir araya geldi. TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve beraberindeki heyet, Cihannüma Derneği Genel Başkanı Selim Cerrah’a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.
Ziyaret kapsamında bir konuşma yapan Cihannüma Derneği Genel Başkanı Selim Cerrah, derneğin Türkiye’nin fikir ve gönül dünyasındaki müstesna yerine dikkat çekti. Cerrah; derneğin yürüttüğü ilmi çalışmalar, kültürel faaliyetler ve gençliğe yönelik projeler hakkında TYB heyetine detaylı bilgi verdi. Türkiye’nin kültürel birikimini yarınlara taşımak için gayret ettiklerini vurguladı.
TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise Türkiye Yazarlar Birliği’nin yarım asra yaklaşan tecrübesiyle Türkiye’nin kültür, sanat ve edebiyat hayatına sunduğu katkıları hatırlattı. Arıcan, Cihannüma’nın yürüttüğü çalışmaları takdirle takip ettiklerini belirterek şunları kaydetti:
"TYB, kurulduğu günden bu yana bu toprakların ruhunu yansıtan eserlere ve isimlere sahip çıkmıştır. Bugün burada, Cihannüma ile ortak neler yapabileceğimizi, ülkemizin dört bir yanına yayılacak iş birliklerini değerlendirdik. İnanıyorum ki bu birliktelik, kültürel dünyamız için verimli sonuçlar doğuracaktır."
Bu anlamlı ziyarette Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a; TYB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Enes Kala, Genel Sekreter Mehmet Kurtoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Erdemir ve Ali Kılcı eşlik etti.
































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.