• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

TYB’nin İstiklal Marşı etkinliği Mamak’ta gerçekleştirildi

TYB’nin İstiklal Marşı etkinliği Mamak’ta gerçekleştirildi
(Gerçek Tarih) – Ankara’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Mamak Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ile Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, düzenlenen yarışma sonrası derece alan öğrenciler İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili yazdıkları kompozisyonları okudu. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, programın açılışında yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’nın her dizesi ve kelimesinde inanç, iman, cesaret ve kararlılığın olduğuna dikkat çekti.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yılı ve Mehmet Akif’i Anma Programı’nın yoğun bir katılımla gerçekleştirildiği gözlemlenirken, milli şuur ve tarih bilinciyle Milli Mücadele kahramanları bir kez daha minnetle anıldı.

Mamak Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi ile başlayan anma programında Millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı, eserleri ve İstiklal Marşımızın TBMM de kabul edilmesinin konu edildiği panelde gerçekleştirildi.

Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Yazar-TYB eski Genel Başkanı Dr. Nazif Öztürk ve Şair-Eleştirmen Osman Özbahçe düzenlenen panelde konuşma gerçekleştirdiler.

Devamı: https://gercektarih.com.tr/tybnin-istiklal-marsi-etkinligi-mamakta-gerceklestirildi/

mehmet-dogan-002.jpgmusa-kazim-001.jpgmehter.jpg

Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim