• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

“Müslüman Yanacak Ama Aydınlatacak”

“Müslüman Yanacak Ama Aydınlatacak”
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde Konuşan Yılmaz: “Müslüman Yanacak Ama Aydınlatacak”

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir şubesi sonbahar dönemi Kültür sohbetlerinin son konuğu olan Hakkı Yılmaz “Allah peygamberlik müessesesi ümmete yüklenmiştir. Ümmet insanlığa Marufu emredecek, neyhe de mani olacak. Müslüman evinde rahat rahat yatamaz. Böyle bir hakkı yok” dedi.

İslam ve Kuran üzerine özeleştiri yapmamız gerektiğine temas ettiği “ Kur’an’daki Hitap ve Hikmet (Kitap Bilmeyen Adamın Kitabı Öğretmesi)” üzerine yaptığı sohbetinde “Dünyadaki Müslümanların konumuna bakıyoruz. Taşıdığı Müslüman ismine layık insan görebiliyor muyuz?” dedi

Levent ERTEKİN/İZMİR

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir şubesinde konuşan Hakkı Yılmaz “Müslüman evinde rahat rahat yatamaz. Böyle bir hakkı yok” dedi.

Yazarlar Birliği sonbahar dönemi Kültür sohbetlerinin 2016 senesinin son konuğu olan Yılmaz, İslam ve Kuran üzerine özeleştiri yapmamız gerektiğine temas ettiği “ Kur’an’daki Hitap ve Hikmet (Kitap Bilmeyen Adamın Kitabı Öğretmesi)” üzerine yaptığı sohbetinde “Dünyadaki Müslümanların konumuna bakıyoruz. Taşıdığı Müslüman ismine layık insan görebiliyor muyuz? Dünyadaki olumsuzlukları ortadan kaldırıyor mu, kaldırmıyor mu? İslam’ı öğretmeyi iddia edenin ne kadar iddiasının arkasında onu otokritik etmeliyiz? ”dedi.

Hak din kavramına açıklık getiren Yılmaz “ Hak din dünyada ve ahirette mutluluğu sağlayan dindir. Kur’an da Allah hak dini İslam olarak belirtmekte.  Ademden bu güne kadar insanlığa yapılan tebliğler ve gelen dinlerin hepsi İslam’dır. Allah’ın gönderdiği din de İslam’dır. Allah İslam’dan başka dini de kabul etmemektedir” şeklinde konuştu.

hakkiyilmaz2.jpg

İslam sözcüğünün etimolojik kökenine de temas eden Yılmaz “ İslam kelimesi her türlü eksiklikten uzaklaştırmak demektir. İslam dini ne kadar olumsuzluk varsa onları olumlu hale getirmektir. Müslüman sözcüğü kendinden, ailesinden, mahallesinden, şehrinden, ülkesinden, dünyadan ne kadar olumsuzluk varsa onları uzaklaştıran kişidir” dedi.

Kuranda farklı yerlerde geçen ayetlere atıfta bulunan Yılmaz “Allah bin beş yüz yıl önce bireysel olarak peygamberlik müessesesini kapatmış. Emri bil maruf görevi peygamber görevide, misyon olarak ümmete devredilmiştir. Allah peygamberlik müessesesi ümmete yüklenmiştir. Ümmet insanlığa Marufu emredecek, neyhede mani olacak. Bu görevden dolayı Müslüman Yanacak ama etrafını aydınlatacak. Bu yönüyle Müslüman  evinde rahat rahat  yatamaz. Böyle bir hakkı yok. Burada şu önemli vazifemiziz nasıl yaparız?” dedi.

Çok sayıda dinleyici tarafından izlenen konuşmada Hakkı Yılmaz’a Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi tarafından günün anısına sohbet toplantısının sonunda İzmir Şubesi yönetim kurulu adına Başkan Mahir Adıbeş tarafından katılım belgesi verildi.

hakkiyilmaz3.jpg

 

Bu haber toplam 11835 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim