• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

12. İstanbul Edebiyat Festivali Başladı

12. İstanbul Edebiyat Festivali Başladı
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük edebiyat organizasyonlarından biri olarak kabul edilen İstanbul Edebiyat Festivali’nin 12’ncisi Sultanahmet’te düzenlenen coşkulu bir açılışla başladı.

Festivalin açılışında büyük organizasyona emek veren yürek veren destek veren bütün kurumlara her zaman yanımızda olan Yazar dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz diyen TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı bu senenin temasının neden Yunus seçildiğine dair şu açıklamayı yaptı:  “2021 yılı Yunus Emre Yılı vesileyle Hakk’a vuslatının yedi yüzüncü yılında Yunus’un hakkıyla gündeme getirileceğine inanıyorum. Yunus yılı neden önemlidir çünkü Yunus önemlidir. Nihat Sami Banarlı Yunus için Anadolu’daki Türk düşünüş edebiyatının ilk büyük şairidir demiştir. Yine birçok edebiyat araştırmacısı Yunus Emre’nin bir efsane olmadığı tarihi bir kişilik olduğu noktasında ittifak etmiştir. Yunus Anadolu, Yunus Türkiye’dir. Yunus’un sesinin yükseldiği yerde tefrika biter. Senlik benlik kalkar. Çünkü o birleyendir birleştirendir. Toplayandır toparlayandır. Yunus dün Anadolunun yaralarını sardığı gibi bugün de sarmaya devam etmektedir. Yunus ölmemiş her dem yeniden doğmaktadır. Yunus söyler dilimiz diyerek festivalimizi başlatıyoruz. Gelin tanış olalım işi kolay kılalım” şeklinde konuştu.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de irfan medeniyetimizin öncüsü Yunus’un konuşulacağı bu festivalimizde bu nitelikli çalışmanın içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Zor zamanda başarılı bir çalışmaya imza atan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı Beyi tebrik ediyorum diye konuştu.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da Edebiyatın sanatın estetiğin toplumlar için ne manaya geldiğini iyi biliyoruz. Bütün öğretmen ve öğrencilerimizle  kitap merkezli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kültür ve eğitim iki önemli kanat. Bu sebeple TYB İstanbul’un kültürel çalışmalarını her zaman destekliyoruz.

Festival Danışmanı Yazar-Şair Ali Ural da zor zamanlarda edebiyatçıların, milletlerinin yardımına koştuklarını söyleyerek, "Yunus Emre de bu ülkenin, bu toprakların zor zamanlarında bu toprakları ihya eden, o topluma bir dil bağışlayan biridir. Bunu festivalin ilerleyen zamanlarında hocalarımız konuşacaklar. Bir ülkeye bir dil bağışlamak nedir? Yunus Emre sadece bir dil bağışlamadı, aynı zamanda bir gönül de bağışladı. Kargaşanın hüküm sürdüğü, insanların sevgisizlik içerisinde birbirlerini yaraladığı bir toplumda kardeşliği esas kılmanın bir yolunu aradı ve bunu şiirle yaptı." ifadelerini kullandı.

Göksel Baktagir konseriyle başlayan festival yoğun katılımın olduğu oturumlarla gün boyu sürdü.

Dört gün boyunca sürecek Festivalde yirmi beşten fazla oturum gerçekleşecek.

3-(1)-002.jpg4-(1)-003.jpg5-028.jpg

Bu haber toplam 442 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim