• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

2. Ankara Edebiyat Festivali Mamakta başlıyor...

2. Ankara Edebiyat Festivali Mamakta başlıyor...
Mamak Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Yazarlar Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Ankara Edebiyat Festivali 12 Ekim Perşembe günü başlıyor. 3 gün sürecek festival boyunca Ankara'da Edebiyat şöleni yaşanacak.

Türkiye Yazarlar Birliği ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Ankara Edebiyat Festivalinin ikincisini Mamak Belediyesinin ev sahipliğini de 12-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecek. TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse düzenledikleri ortak basın toplantısıyla Ankara Edebiyat festivalinin tanıtımını yaptı. 

MURAT KÖSE: TÜRKİYE YÜZYILI EDEBİYATINDA YÜZYILI OLACAK

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse  Kültür sanatın bir toplumdaki öneminin tartışılmaz ölçüde büyük olduğuna dikkat çekerek Mamak Belediyesi olarak Kültür Sanat etkinlikleri adına sürekli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Ankara Edebiyat festivaline ev sahipliği yapmalarının bu manada önemsediklerini kaydeden Köse her yıl değeri artarak büyüyen Ankara Edebiyat Festivalinin önümüzde ki yıllarda daha farklı anlam kazanacağına dikkat çekti. Başkan Köse "Türkiye Yüzyılı Edebiyatında yüzyılı olacak" dedi. 

MUSA KAZIM ARICAN: KÖKLÜ BİR KÜLTÜREL FAALİYETİN TEMELİNİ ATIYORUZ

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan bu yıl ikincisini düzenleyecekleri Ankara Edebiyat Festivaliyle köklü bir Kültürel faaliyetin temellerini attıklarını ifade ederken, "Kültür faaliyetlerinin sürekliliği ve sahip çıkılması artarsa Kültürel değerlerimiz de o kadar anlam kazanır. Ankara Edebiyat festivalimizi bu manada önemli görüyoruz." dedi. 

Devamı: https://www.redaktorhaber.com/haber/2-ankara-edebiyat-festivali-mamakta-basliyor-20635

 

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim