• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

2023’e Daha Güçlü Gireceğiz!

2023’e Daha Güçlü Gireceğiz!
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nin 15. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Müzik topluluğu öğrencilerinin verdiği mini konser ve TYB İstanbul üyesi şairlerin okuduğu şiirlerle kültür şölenine dönüşen genel kurula katılım yüksek oldu.

İş, sanat, siyaset ve kültür dünyasından değerli isimlerin katılımıyla gerçekleşen genel kurulun açılış konuşmasını TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı yaptı.

2023 yılına daha güçlü bir şekilde gireceklerini belirten Bıyıklı şöyle konuştu: Daha önceleri aramızda olan birçok üyemizi salgın nedeniyle kaybetmenin derin kederini yaşıyoruz. Öncelikle ebedi âleme uğurladığımız bütün yazarlarımıza şairlerimize Cenabı Allahtan rahmet diliyorum. Tedavi süreçleri devam edenlere de geçmiş olsun temennilerinde bulunuyoruz.  Bütün üyelerimizin iyi günde kötü günde yanlarında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız

Bıyıklı sözlerini şöyle sürdürdü: Her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız.  İnsanlığın yaşadığı krizlere karşı da uyarıcılık ödevi aydınların üzerindedir. Aydınlarımıza her zamankinden daha çok iş düşmektedir. Boş duracak vaktimiz yok. Bu şuurla daima koşacağız daima çalışacağız.  2023 sonrası sivil toplumunda önemi daha da artacaktır. Bu sebeple STK’lar da politika üretirken binlerce yıldır içindeki her türlü farklılığı hoşgörüyle buluşturan Anadolu’nun medeniyet birikimini, irfanî zenginliğini, kültürel değerlerini ötekileştirmeyen; aksine birleştiren yönlerini göz ardı etmemelidir. Yerli bakış açısıyla evrensel ufku yakalamalı, pergelin ucunu bu topraklara sabitleyerek dünyaya açılmalıdır.”

TYB İstanbul Şubesinin önemli faaliyetleri başarı ile tamamlayarak bugünlere geldiğini ifade eden Şube Başkanı Bıyıklı; Şubemiz için gerçekten çok emek verdik. Her çalışma büyük gayret istiyor. Her ne kadar gönüllük üzerine de olsa profesyonel bir azim gerekiyor. Gayretimizin takdir görmesi motivasyonumuzu artırıyor.  Bu vesileyle bütün çalışmalarımızda yanımızda olan başta şeref başkanımız D. Mehmet Doğan’a, Genel Başkanımız Prof.  Dr. Musa Kazım Arıcan’a ve genel merkez yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yine destekleriyle biz güç katan Belediye Başkanlarımıza milletvekillerimize iş adamlarımıza hassaten teşekkür ediyorum. En özel özel teşekkürü de bizlere her zaman omuz veren kıymetli üyelerimize ve yönetimimize sunmak istiyorum. Hep birlikte başardık yine hep birlikte başaracağız. 2023’e daha güçlü gireceğiz. Planlarımız hazır projelerimiz hazır. Rabbimiz birliğimizi daim etsin genel kurulumuz hayırlara vesile olsun İnşallah.” diye konuştu.

Şubenin Sultanahmet'teki merkezinde yapılan ve yoğun katılımla gerçekleşen Genel Kurul'da, TYB İstanbul Şubesi'nin Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun seçimi yapıldı.

Buna göre seçime giren listeyle TYB İstanbul Şubesinin Yönetim Kurulu'nda Mahmut Bıyıklı, İhsan Kabil, Prof. Dr. Turan Koç, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Prof. Dr. Abdulkadir Emeksiz, Bünyamin Yılmaz, Muzaffer Doğan, Fatma Gülşen Koçak ve İsmail Halis yer aldı.

Yedek üyeler Doç. Dr. Yusuf Dinç, Dr. Şeref Akbaba, İbrahim Ethem Gören,Fatma Kevser Sümer, Cengizalp Akcan, Mekke Yassıkaya , Cumali Dalkılıç, Birol Cürgül, İsmail Sezer, Dursun Ali Taşçı olarak belirlendi.

TYB İstanbul Genel Kurulunda AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mente, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr Hüsrev Subaşı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr Abdulkadir Emeksiz, Yazar Mustafa Topaloğlu Şair Hayrettin Taylan da söz alarak TYB İstanbul Şube yönetimine tebriklerini iletip yapılacak çalışmalarla ilgili konuşma gerçekleştirdiler.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim