• İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

28 Şubat’ın mağdurları Şanlıurfa’da konuştu

28 Şubat’ın mağdurları Şanlıurfa’da konuştu
Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesinde, 28 Şubat 1997'de gerçekleşen “post-modern darbe ”sinin kişi ve toplum üzerinde yol açtığı tahribat konuşuldu.

28 Şubat 2021 tarihinde; Zoom üzerinden yapılan ve gazeteci yazar Mehmet Guli Aslan’ın yönettiği programda; Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen dönemim mağdurları; Eğitimci yazar Mehmet Sarmış,  eğitimci Şükran Taşdelen  ve eğitimci Mehmet Halit Bayındır yaşadıkları dramları anlattılar.

Programda eğitimci Mehmet Sarmış, o dönemde okul müdürü olduğunu okula gelen müfettişler özellikle başörtülü öğretmenler hakkımda tutanak tutarak işlem yapmaları için çok baskı gördüğünü belirtti. Sarmış, o dönemde bu hukuksuz uygulamaları yerine getirmediği için okul müdürlüğü görevinden alınarak bir başka okula bir öğretmen olarak sürgün edildiğini belirtti.

Eğitimci Şükran Taşdelen ise 28 Şubat sürecinde en çok mağdur olan kişilerden biri olduğunu belirterek,  başörtüsü taktığı için görevinden ihraç edildiğini belirterek ihraç gerekçesi ise okul ve eğitim disiplini bozmak olarak gösterildiğini belirtti. Disiplini bozmaktan ihraç edilmesi kendisi için çok acı olduğunu belirterek halan mağduriyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Eyyübiye'de bir okulda müdür olduğunu belirten konuklardan Mehmet Halit Bayındır'da aynı konulardan baskı gördüğünü, özellikle başörtülü öğretmenler hakkında işlem yapılmasını isteyen müfettişlere nasıl direndiğini anlattı. Bayındır o dönemde kendisini görevden alınmasına sebep olan kişi sonraki yıllarda dindarlığı ile ön plana çıkan kişi olduğunu belirterek bu durumun kendisini daha da üzdüğünü söyledi.

Programda konuşan AK Parti Şanlıurfa il başkanı Abdurrahman Kırıkçı da 28 Şubat döneminde kamuda görev almak için girdiği sınavda başarılı rağmen imam Hatip mezunu olması nedeniyle kamu görevine atanmasının yapılmadığını belirtti.

Programın sonunda bir konuşma yapan Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatan mağdurlara ve zoom üzerinden söyleşiye katılan konuklara teşekkür etti.

angiosperms-vs-gymnosperms.jpgbaylyksyz-1_74.jpg

Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim