• İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

2’nci Ankara Edebiyat Festivali başlıyor

2’nci Ankara Edebiyat Festivali başlıyor
Gizem KARADAĞ-Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) iş birliğinde Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilen Ankara Edebiyat Festivali’nin 2’ncisi, 12 Ekim'de başlıyor. 14 Ekim'de sona erecek olan festivalin tanıtım toplantısı yapıldı. 

Musiki Muallim Mektebi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü (ASBÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay ile davetliler katıldı.

‘VARLIĞIMIZI GELECEĞE TAŞIMANIN EN ÖNEMLİ BİLEŞENLERİNDEN BİR TANESİ EDEBİYATTIR’

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, burada yaptığı açıklamada, Mamak Belediyesi olarak pek çok festival gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Ama Edebiyat Festivali yapmak çok bizim için ayrıcalıklı bir çalışma. Dolayısıyla böyle bir festivale destek vermek böyle özel bir çalışmaya destek içinde bulunmak, ev sahipliği yapmak bizim için çok büyük bir mutluluk. Çünkü toplumların geleceğe taşınması, geçmiş mirasın bugüne ve bugünü de geleceğe taşınması edebiyatla olmuş. Şiirle olur, sanatla olur. Yazıyla olur bu çerçevede burada edebiyat festivali gerçekleştirmek gerçekten hepimizi mutlu ediyor. Mamak Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal çalışmalara da ağırlık veriyoruz. Çalışmalarımızda bunları da önemsiyoruz. Bu çerçevede bugün de burada 2’ncisi düzenlenen Ankara Edebiyat Festivali'ndeyiz. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz derler. Bugünü ve yarını ancak böyle inşa edebiliriz. Dolayısıyla toplum, millet olarak var olmanın ve varlığımızı geleceğe taşımanın en önemli bileşenlerinden bir tanesi edebiyattır, sanattır” dedi.

Devamı: https://www.dha.com.tr/yerel-haberler/ankara/merkez/2nci-ankara-edebiyat-festivali-basliyor-2325075

Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim