• İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

3 gün sürecek: Ankara 2. Edebiyat Festivali başladı

3 gün sürecek: Ankara 2. Edebiyat Festivali başladı
Mamak Musiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen Ankara 2'nci Edebiyat Festivali birçok akademisyen, şair ve yazarın katılımıyla başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Mamak Belediyesi ve ASBÜ ev sahipliğinde düzenlenen Ankara 2’nci Edebiyat Festivali Taceddin Dergâhı’ndan Mamak Musiki Muallim Mektebi’ne kadar düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Festivalin açılışına Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi Kaymakamı Ali Sırmalı, TYB Kurucu Başkanı Mehmet Doğan, TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay ile birlikte birçok akademisyen, yazar, şair ve öğrenciler katıldı. Festivalin açılışı düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından Mamak Belediyesi Mehter Takımı, Halk oyunları ve Seymen Gösterisi ile gerçekleşti. Festivalin açılış konuşmasını Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, TYB Kurucu Başkanı Mehmet Doğan ve TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay gerçekleştirdi.

“TÜM TÜRKİYE EKSENİNDE YAPIYORUZ”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse yaptığı açılış konuşmasında, ” Festivalin anlamı bizim geçmişimize kültürümüze tarihimize sahip çıkmak ve buradan hareketle de geleceği inşa etmek. Geçen yıl birincisini yapmıştık. Ben Mehmet Doğan’a teşekkür ediyorum. Salgın döneminden sonra geçtiğimiz yıl başlayabildik. Geçen sene güzel programlar oldu burada. Bu sene de ikincisini düzenliyoruz. Biz ev sahipliği yapıyoruz. Tarihi bir mekanda böyle güzel bir etkinliğe destek veriyor olmaktan dolayı mutluluklarımı ifade etmek isterim. Bu sene Taceddin Dergahı’nda başladık. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 3 yıl kadar kaldığı bir yer. İstiklal Marşımızı yazdığı bir yer. 

Devamı: https://www.gazeteilksayfa.com/service/amp/3-gun-surecek-2-ankara-edebiyat-festivali-basladi-211419h.htm

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim