• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

A.Erkan Akay: TYBʼden Ödüllü Ömer Ünal Kitaplarına Bir Bakış

A.Erkan Akay: TYBʼden Ödüllü Ömer Ünal Kitaplarına Bir Bakış

Geçtiğimiz yıl çocuk edebiyatımız adına oldukça verimli geçti. Tüm kategorilerde basılan kitap sayısı bir önceki yıla göre %20 arttı. 24 milyonu çocuk, 1 milyon 600 bini gençlik kitapları olmak üzere çocuklarımız için 25 milyonun üzerinde kitap basıldı.1 Çocuk edebiyatımızın 2023 yılı çıktıları arasından sıyrılarak ismini kayıtlara düşürenlerden biri Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü hak eden Ömer Ünal oldu. Biz de Kitaphaber olarak yazarımız Ömer Ünal'ın ödüllü eseri "Kayıp Mısranın Peşinde"yi de içeren üç kitabını seçtik, okuduk ve izlenimlerimizi siz değerli okurlarımızla paylaşmak istedik.

Ömer Ünal 1987 doğumlu, Hataylı bir Türkçe öğretmeni. Türk Halk Bilimi üzerine yüksek lisans yapmış. Yayımlanmış deneme ve öyküleri, akademik ve edebî kitaplarda editörlük çalışmaları bulunuyor. Yayımlanmış eserleri: Yeşim Taşı Efsanesi 1/Karanlık Dünyaya Yolculuk, Yeşim Taşı Efsanesi-2/Gizemli Kitap, Yeşim Taşı Efsanesi-3/Son Mücadele, Salgın İstanbul/Örümceğin Gölgesi, Kayıp Mısranın Peşinde, Yedi Akbaba Efsanesi. Bugün ilkokul sonu ve ortaokul düzeyine hitap eden bu altı eserini temsil edebilecek üç kitabı üzerinden Ömer Ünal fantasyasına giriş yapacağız.

Türkiye Yazarlar Birliği 2023 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri'nden birini çocuk edebiyatı dalında hak eden kitap olan "Kayıp Mısranın Peşinde" özel çocuk Mete ve yardımcı karakter Yunus (Yunus Emre) işbirliğiyle başarılması gereken bir görev çerçevesinde geliştirilmiş bir metin. Yazarın kitaplarının iskeletini bu yapı oluşturuyor. Bir seçilmiş çocuk kahraman, yoldaş kahramanlar, öte âlemlerden gelen bir veya birkaç yardımcı ulu kişi ve kötülerle iyiler arasında bir mücadeleye sahne olan çetin bir görev. Maceraların dolgusu mitolojik ve tasavvufi anlatılarımızdan alınan sayısız öğe ile yapılmış.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/tybden-odullu-omer-unal-kitaplarina-bir-bakis-k6099.html

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim