• İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

Aceleye Getirilmiş Bir Hidayet Öyküsü

Aceleye Getirilmiş Bir Hidayet Öyküsü
Ahmet Günbay Yıldız, Halit Ertuğrul, Şule Yüksel Şenler, Emine Şenlikoğlu pek çoğumuza okumayı sevdiren yerli yazarlar.

Ortak noktaları hidayet romanları yazmaları. Ortaokulda sınıfta pek çok kişiyle bu kitapları değiş tokuş yaparak okuduğumuzu hatırlıyorum. İnançlı bir ailede ve çevrede büyüyen insanlar için hidayet romanlarının bu kadar ilgi çekici olması düşündürücü. Belki içine doğup büyüdüğümüz değerlere yabancı birinin, başka fikirleri ve yaşantıları da görüp, tadıp bildikten sonra buraya ulaşması doğru yerde olduğumuza dair rahatlatıcı bir tesir oluşturuyor. Belki bizim için sıradanlaşan ve doğallaşan, ezan sesi, namaz kılmak, tesettür gibi şiarlara bu insanların yaklaşımları, onlarda buldukları mana ve hayat bizim dirilmemize, tazelenmemize vesile oluyor. Yeni doğmuş bebekte aldığımız o mis koku, o temizlik ve saflığı hissediyoruz yeni bir başlangıç yapıp şehadet getiren insan da en çokta galiba.

Julia Sena Yamanoğlu pek çoğumuzun Bekir Develi'nin internet kanalına konuk olmasıyla hidayet öyküsünü dinlediğimiz bir hanımefendi. Küçük yaşlardan itibaren yaşadığı ailevi problemler, iç bunalımlar, sorgulamalar vesilesi ile bir arayış içerisine giren sonrasında da büyük bir cesaretle her şeyi ardında bırakıp Türkiye'ye gelen bir genç kız.

Julia Sena'nın milyonlarca izlenen hayat hikâyesi 2023 yılının Ocak ayında Nesil Yayınları aracığı ile roman olarak karşımıza çıktı. Julia'nın Türkiye'ye gelmesinin üzerinden henüz çok vakit geçmemesine rağmen kendisini iyi derecede ifade edecek kadar Türkçe öğrenmiş bunun üzerine bu dilde kitap çıkaracak kadar dile hâkim olmuş olması takdiri hak ediyor. Öte yandan kitabın, artık hidayet romanlarımızda görmek istediğimiz seviyeye tam olarak ulaşmış olduğunu söylemek de çok mümkün değil.

Julia Sena'nın programda anlattığı yaşantının asıl olduğunu varsayarsak kitaptaki Naime karakterinin kurgu olduğu çıkarımını yapabiliriz. Kurguya göre Naime Anne rüyasında Sultanahmet Camii bahçesinde kendisini Allah ve resulünün gönderdiği bir misafirin olduğunu görüp günlerce pek çok kıza 'Seni kim gönderdi?' diyerek Julia'yı arayan bir karakter. Julia'nın da bir rüyadan işaretle aynı yere gelmesi sonucu iki karakter buluşuyor. Buluşma günü Julia 3 montunu üst üste giymiş vaziyette, babası tarafından takip ettirilme ihtimaliyle koşturarak, uçağa zor yetişip saatlerce yolculuk yapıp açlıktan bayılacak vaziyete gelmiş bir halde. Bu buluşmanın ardından Naime Anne akıcı mı akıcı İngilizcesi ile Julia'ya saatlerce Osmanlı tarihi ile, İstanbul ile ilgili ders veriyor. Biz okurken 'Anne, kız açlıktan yığılacak yorgunluktan bayılacak haydi bir çorba içir' derken onlar sakince gezilerine devam edip eve öyle dönüyorlar.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/aceleye-getirilmis-bir-hidayet-oykusu-k5603.html

Bu haber toplam 294 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim