• İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Adalı Kadın Yazarlar Matinesi - II, Tarihi Orhan Camii Bahçesinde Gerçekleştirdi

Adalı Kadın Yazarlar Matinesi - II, Tarihi Orhan Camii Bahçesinde Gerçekleştirdi
TYB Sakarya Şubesinin katkısıyla, Küçürek öykü yazarı Arzu Özdemir'in öncülüğünde bir araya gelen Sakarya'da yaşayan kadın şair ve yazarlar, ikinci edebiyat matinesini 700 yıllık tarihi Büyükesence Camiinin bahçesinde şiirlerini okuyarak gerçrklestirdiler

Oluşum başkanı öykü yazarı Arzu Özdemir'in açılış konuşmasıyla başlayan edebiyat matinesinde, Elif Yıldız öyküsünü, Filiz Toklu denemesini, Gülsen Yıldız araştırmasını, Nursel Camcı şiirini, Selma Meriç ise şiirini izleyicilerle paylaştı.

Filiz Toklu'nun sunumunu gerçekleştirdiği edebiyat matinesinin sonunda öykü yazarı İbrahim Gürel bir öyküsünü takdim ederken, yazar Mustafa Turan 132 sayı yayımlanan Irmak Dergisi hatıralarını anlatarak programı netleştirdi.

Tyb Sakarya Şubesi Başkanı Yazar Fahri Tuna, kısa ve veciz konuşmasıyla programa son verdi: 'Yazıyorsunuz varsınız, yoksa yoksunuz' ve 'Edebiyatta kalın, edebiyatça kalın, edebiyatla kalın.'

Büyükesence mahallesi muhtarı Sadettin Duman, yazarlar pikniği ve edebiyat etkinliğinde  tarihi Orhan Camii çevresini tercih ettikleri için Tyb Sakarya Kadın Yazarları Başkanı Arzu Özdemir ve katılımcı yazarlara çok teşekkür ederken, bu tür etkinlikler için her zaman beklediklerini,  tarihi caminin tanıtımı hakkında yardım isteğini ifade etti.

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim