• İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

Ahmet Sezgin: Çırpınan Gençliğimiz

Ahmet Sezgin: Çırpınan Gençliğimiz
Bütün ümitlerimizi kendilerine hasrettiğimiz, “istikbalimizin teminatı” olarak gördüğümüz gençliğimizin bugünkü hâli neyi sergilemektedir?

12-22 yaş dönemini içine alan gençlerin beyinlerini dolduran fikirler ve gönüllerini işgal eden duygular, nasıl bir istikbâl vaat etmektedir?

İlim, irfan, sanat, siyaset, savaş, ahlâk ve edep sahasında azimli, çalışkan, sabırlı, cesur, ihlâslı, merhametli, vefalı, adaletli, dirayetli, şecaatli, zarafetli nice “genç kahramanlar” yetiştiren bu milletin bugünkü gençlerine baktığımız zaman, manzara çok korkunç ve üzücüdür.

Gençlerimiz meselesiz, idealsiz ve aşksız yetişiyor. Gençlerimiz, hayatlarına anlam verecek “mukaddes bir davâ”dan yoksun. Ülke ve dünya meseleleri, onları ilgilendirmiyor. Orhan Veli’nin şiirinde bahsettiği “vurdumduymaz” ve “hazcı” bir gençlikle karşı karşıyayız. “Ne atom bombası/ Ne Londra konferansı/ Bir elinde cımbız/ Bir elinde ayna/ Umurunda mı dünya?”

Gençlerimizin pek çoğunun en büyük emeli, en kısa yoldan para ve şöhret kazanmak. Okuyanların bir kısmı da kariyer yapmak peşindedir. Gençlerimizin çoğu kendileri için yaşıyor. İnsan ilişkileri ve dünya algıları çok yüzeysel. Şiddet, eğlence, oyun ve şehvetten beslenen bir gençlik var karşımızda.

İçki, sigara, uyuşturucu müptelası olan gençlerimizin sayısı hiç de azımsanmayacak oranda. Okul çağındaki gençlerimiz zihinlerini test ve sınav kaygısıyla, midelerini de hamburger, tost ve kola ile dolduruyor. Gençlerimizin mantık dünyası ile birlikte fizik ve kimyaları da bozuk. Dilsiz, tarihsiz, kültürsüz, kimliksiz ve sağlıksız bir gençlik…

Yazar-Şair İhsan Deniz’in şahit olduğu şu ürkütücü görüntülerden sizler de endişe etmiyor musunuz? “Çıkış zili çalıyor ve sokak ile caddelere kadar yayılan âdeta bir kıyamet yaşanıyor. Liseli öğrencilerin kızlı erkekli gruplar hâlinde birbirlerine karşı laubali hareketleri, içinde argo kelimeleri bile aratan tuhaf konuşma tarzları, hiçbir toplumsal kural ve kaide tanımayan tutum ve davranışları, itiş-kakış, son derece terbiyesizce yapılan acayip şakalaşmaları vs. gençliğin ne hâle geldiğini göstermesi bakımından ibret verici sahneleri oluşturuyor… Ellerinde cep telefonu, ağızlarında kocaman birer sakız. Ha ha hi, ha ha hi. Yaşasın Türk gençliği!..”

Devamı: https://www.insaniyet.net/cirpinan-gencligimiz/

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim