• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Ali Karahasanoğlu: Kariye’den Boğaziçi’ne, 28 Şubat’tan Deniz Gezmiş’e!

Ali Karahasanoğlu: Kariye’den Boğaziçi’ne, 28 Şubat’tan Deniz Gezmiş’e!

Kariye Camii dün açıldı..

Milli Gazete “Hah hah ha.. Açılışına bir gün kala restorasyona alındı” diye manşet atıp, “Batılılara söz verildi, açılmayacak” imasında bulunuyordu.

Dün Kariye Camii’nde ezanlar okunmaya başlandı. Namaz kılınmaya başlandı..

Saadet Partililerin “şikayetçi değiliz” dedikleri 28 Şubat davasında, yüzbinlerce başörtülü kızın üniversitede eğitim hakkını gasbeden, meslek liselilerin üniversiteye girişte katsayı zulmü ile puanlarını çalan Kemal Gürüz’ün duruşması vardı..

Dünkü duruşmaya Namık Kemal Zeybek geldi, ahlaksızca yalanlar uydurup, “Refah Partisi iktidara gelince birdenbire yer altında yaşayan örgütler ortaya çıktılar” iftirası attı. DYP’den ANAP’a, MHP’den BBP’ye ve ATA’ya girmediği parti bırakmayan bu müfteri adam, Saadet Partililerin şikayetçi olmadığı 28 Şubatçıları aklayıp, “O dönemin şartlarında eğer bir darbe düşüncesi olsaydı yapılırdı. Bunu kimse engelleyemezdi” tehdidinde bulunarak, bugüne de aklı sıra mesaj verdi.

İlginçtir, üniversite çağındaki çocuklarımızın puanlarını çalan, başlarındaki örtü sebebi ile fakültelerden kaydını sildiren Kemal Gürüz Ankara’da yargılanırken..

Boğaziçi Üniversitesi eski rektörlerinden Üstün Ergüder’den de Gürüz lehine şehadet geldi..

Üstün Ergüder, T24’e verdiği röportaj’da, “Biz 90’lı yıllarda, 28 Şubat sürecinde başörtülü çocukları okuttuk. YÖK de bize o zamanlar hoşgörü gösterdi. Mesela ben Kemal Gürüz’e o konuda çok müteşekkirim” ifadeleriyle zalimliğe tüy dikti..

87 yaşındaki bu adama hatırlatsak mı, daha üç yıl önce, Taha Akyol’a şöyle demiştin:

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ali-karahasanoglu/kariyeden-bogazicine-28-subattan-deniz-gezmise-45317.html

 
Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim