Ankara Edebiyat Festivali başladı…

Ankara Edebiyat Festivali başladı…
Türkiye Yazarlar Birliği tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Ankara Edebiyat Festivali Mamak Belediyesinin ev sahipliğinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliğinde Mamak Musiki Muallim Mektebinde başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından  bu yıl 2.si düzenlenen Ankara Edebiyat Festivali Mamak Belediyesinin ev sahipliğinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliğinde Mamak Musiki Muallim Mektebinde başladı.

Tacettin Dergahından Musiki Muallim Mektebi’ne doğru Mehter eşliğinde yürüyüş ile başlayan 2. Ankara Edebiyat Festivalinin açılışında önemli mesajlar verildi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Ülkemizin Kültürel iktidarının inşasına destek vermekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederken “Binalar Yapılır her türlü ama içini doldurmak geçmişimizden aldğımız güçle geleceğimizi inşa etmek birinci önceliğimizdir” dedi.

Festival Yürüyüşüne Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, ASBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Osman Kurt, TYB Kurucu ve Şeref Başkanı D.Mehmet Doğan, şair ve yazarlar, öğrenciler katıldı. Musiki Muallim Mektebine gelindiğinde ise Ankara Edebiyat Festivalinin açılışı yapıldı.

MEKAN OLARAK MAMAKTAYIZ AMA ANKARA VE TÜRKİYE EKSENİNDE BİR FESTİVAL DÜZENLİYORUZ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse açılış konuşmasında göreve geldikleri günden bu yuna Kültür ve sanat alanında ağırlıkla çalışmalar yaptıklarını ifade ederken Mamak genelinde toplamda 174 başlıkta proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. Köse şöyle devam etti “Bunları yaparken ihyayı da unutmamak gerektiğini biliyoruz. Bu çerçevede pek çok faaliyet yaptık yapıyoruz. Böylesine tarihi bir mekanda Edebiyat festivalini yapmanın da gururunu yaşıyoruz. Bu festival özel bir festival. Mekan olarak Mamak ama Ankara ekseninde, Türkiye ekseninde yapıyoruz.

Devamı: https://www.redaktorhaber.com/haber/ankara-edebiyat-festivali-basladi-20636

Bu haber toplam 213 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim