• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Ankara Edebiyat festivali başlıyor….

Ankara Edebiyat festivali başlıyor….
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi, Ankara’da daha önce gerçekleştirilmeyen Edebiyat Festivali düzenliyor.

Mamak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Ankara Edebiyat Festivali’ 21 Eylül 2022 Çarşamba günü başlıyor. Yoğun programlar içeren ‘Ankara Edebiyat Festivali’ 5 gün sürecek, 25 Eylül 2022 Pazar günü sona erecek.

Ankara’da ilk kez düzenlenecek festivalin içeriğine ilişkin olarak; Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile Mamak Belediye Başkanı Murat Köse birlikte basın toplantısı düzenledi.

MURAT KÖSE: GENÇ YETENEKLERİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Ankara edebiyat festivali diğer festivallerden daha farklı olacak. Tematik bir festival olacak. Türkiye’nin dört bir yanından şairler, yazarlar Mamak’ta buluşacak. Paneller, konserler olacak. Sedat Anar konserimiz  olacak. Okur yazar ve imza günlerimiz olacak. Genç yazarlar buluşması olacak. Sezai Karakoç’un Ankara günlerine ait özel bir panelimiz olacak. Burada önemli olan bunları konuşurken geleceği inşaa etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Gençlerimizi özellikle davet ediyoruz. Yetenekleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Ankaramızın düşünce ve zihin dünyasına katkı verecek bir festival. Biz yerel yönetimler olarak şehri inşaa ediyoruz ama bunların hepsi inssan için. Yaptığımız çalışmaların tamamını insanımızı yaşatma ve ona verilen değeri en yükseğe çıkarmak içindir.  

ARICAN: ANKARA’DA KÖKLÜ BİR GELENEĞİN TEMELLERİNİ ATIYORUZ

Türkiye’nin Kalbi Başkent Ankara’da köklü bir geleneğin temellerini atıyoruz. Aslında tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Bir toplumun manevi sürekliliği edebiyat ve sanatla ancak gerçekleştirilebilir. Bir toplum ancak edebiyatı kadar güçlüdür. Bizim devletimizin kalbi Başkentimiz Ankara’dır. Ankara’nın güçlü olması sadece siyasetle değil, bürokrasiyle değil, Edebiyatla, kültürle sanatla gerçekleşmelidir. Bu anlamda tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Aslında uzun yıllardır Ankara’da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir hayalimiz vardı. Türkiye Yazarlar birliğinin şeref başkanı Mehmet Doğan abimizin Ankara edebiyat festivali hep gerçekleştirmek istediği önemli edebi bir faaliyetti. Kısmet bugüneymiş. İstanbul’da 12 yıldır sürdürdüğümüz Edebiyat festivali için Ankara’da kısmet bugüneymiş. Kültürle iç içe olan, edebiyatla iç içe olan aslında bir edebiyat şehri, kültür şehri olan Başkentimiz ne yazık ki bu yönüyle tanınmadı. Bu festival buna vesile olacak.

İSTANBUL’DAN SONRAKİ EN BÜYÜK ETKİNLİK OLACAK

Festival, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından İstanbul’da düzenlenen etkinlikten sonra en büyük etkinlik olacak. Festival içerisinde edebiyatın farklı boyutları olacak. Paneller olacak, şiir şölenleri olacak, müzikler olacak, okur yazar buluşması olacak. Ankara edebiyatı ve Ankara’da edebiyat başlığı ile Ankara’nın edebiyatla iç içeliğini ortaya koyacak. Gençlerimizin edebiyatla ilişkileri Anakara özelinde masaya yatıracağız. Ankara’da edebiyata, sanata, kültüre ilişkin güzel ilişkin yapılıyor. Ankara çok yoğun bir şehir tabi ki.

FESTİVALDE NELER VAR?

21 Eylül Çarşamba günü saat 10.00’da Mamak’ta bulunan Musiki Muallim Mektebi’nde başlayacak Festival Ankara havaları ve Seymen gösterisi ile başlayacak. Saat 14.00’da Ankara Edebiyatı ve Ankara’da edebiyat başlığı altında bir panel gerçekleştirilecek. Aynı gün gençlik ve edebiyat paneli da saat 16.00’da yapılacak. 22 Eylül tarihinde “Nagehan ol şara vardım” Şehir ve Edebiyat panelinde kadim Ankara anlatılacak. 14.00’da ise Yazar okulunun açılışı ve ilk ders gerçekleştirilecek. 23 Eylül Cuma günü ise Ankaralı Divan Şairleri ve Divan şiirinde Ankara başlığında bir konferans gerçekleştirilecek ve aynı gün saat 14.00’da Şiir ve Şehir paneli düzenlenecek. 16.00 ‘da ise Edebiyatımızda Roman ve Hikaye konulu panel yer alacak. Akşamında ise Şeyhülislam Yahya Efendi şiir şöleni gerçekleştirilecek. 24 Eyül tarihinde ise Okur Yazar Buluşmaları ve Kitap imza günleriyle başlayacak festivalde Edebiyatımızda Deneme konulu panel gerçekleştirilecek. 25 Eyül Pazar günü ise Genç yazarlar buluşması gerçekleştirilecek.

Kaynak: https://www.redaktorhaber.com/haber/ankara-edebiyat-festivali-basliyor-19581

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim