• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Ankara Edebiyat Festivali büyük ödüllerin verilmesi ile tamamlanıyor

Ankara Edebiyat Festivali büyük ödüllerin verilmesi ile tamamlanıyor
Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin düzenlediği Ankara Edebiyat Festivali 5. gününde büyük ödüllerin verilmesi ile tamamlanıyor.

 

5 Gün süren şölen vesilesi ile Türkiye’nin yüze yakın şair, yazar, ilim ve fikir adamı bir araya geldi, edebiyatımızın dünü, bugünü ve geleceği konuşuldu. 

5. gün programı da Musıki Muallim Mektebi’nde icra edilecek.

5. günün ilk oturumu: Genç Yazarlar Buluşması

Dört gündür devam eden Ankara Edebiyat Festivali programı 25 Eylül Pazar günü saat 10.00 da “Genç Yazarlar Buluşması”yla başlayacak. Genç yazarlar yazma yolculukları ve çalışmalarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirecekler. Oturumu TYB Genel Yönetim Kurulu Üyesi H. Mahmut Erdemir yönetecek. 

Programa katılacak genç yazarlardan Cansu Köksal, Emre Yılmaz, Fatma Nur Öztürk, Hamza Öztürkçü, İlayda Yıldırım, Mehmet Selim Atlıhan, Merve Sevde Selvi, Sıddık Yurtsever ve Zeynep Merdan, yazma eylemini  ne zaman başladıklarını, hangi edebi türlerle meşgul olduklarını, hangi yazar ve şairlerden etkilendiklerini anlatacaklar.

İkinci oturum: Sezai Karakoç’un Ankara Günleri

Program saat 14.00’de “Sezai Karakoç’un Ankara Günleri” paneliyle sürecek. Sezai Karakoç yüksek tahsilini Ankara’da yaptı, hayatının önemli bir bölümü Ankara’da geçti. 

Prof. Dr. Turan Karataş’ın yöneteceği panelde  Prof. Dr. Mahmut Özbay ve Sıddık Akbayır Karakoç’un Ankara günlerini hatıralarıyla birlikte anlatacaklar.

3. Oturum: Edebiyat Dergiciliği ve Ankara’da Dergicilik

Programda Ankara’daki dergicilik çalışmalarına ele alınacak. “Edebiyat Dergiciliği ve Ankara’da Dergicilik” başlığıyla yapılacak ve yöneticiliğini Osman Özbahçe’nin icra edeceği panelde Atilla Yaramış, Faruk Uysal, Hayriye Ünal, Mehmet S. Fidan ve Yunus Nadir Eraslan konuşacaklar. 

Kapanış programı ve “Ankara Edebiyat Festivali büyük ödülleri”

Birincisi büyük katılımla gerçekleştirilen Ankara Edebiyat Festivali büyük ödüllerin verilmesi ile tamamlanacak. Her yıl yapılarak gelenekleşmesi sağlanacak Ankara Edebiyat Festivalinde festivalbüyük ödülleri sahiplerini bulacak. Bu sene şiir, hikayeve deneme olmak üzere üç dalda verilecek büyük ödüller, alanında kalıcı eserler ortaya koymuş edebiyatçılara takdim edilecek. 

Program TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, TYB Başkanı ve ASBÜ Rektörü Musa Kazım Arıcan ve TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay’ın kapanış ve değerlendirme konuşmaları ile son bulacak. 

Programın sonunda saat 20.00’de Kültür Bakanlığı Klasik Türk Müziği Konseri verilecek.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim