• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Ankara Edebiyat Festivali sona erdi

Ankara Edebiyat Festivali sona erdi
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi, Ankara’da daha önce gerçekleştirilmeyen edebiyat festivalini başarı ile düzenledi.

Mamak Belediyesi ev sahipliğinde Musiki Muallim Mektebi'nde düzenlenen ‘Ankara Edebiyat Festivali’ 21 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı ve beş gün sürdü.

Ankaralı edebiyatçıların, akademisyenlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri festival kapsamında; Konserlerin, panellerin ve konferansların yanı sıra, yazar-okur buluşmaları gerçekleşti, Türkiye'de ilk kez yazarlığın okulunu açan D. Mehmet Doğan tarafından yazar okulunun ilk dersi verildi.

Ayrıca, merakla beklenilen  şiir, deneme ve hikâye dallarında büyük ödülü kimlerin alacağı belli oldu.  Jürinin yaptığı değerlendirmeler neticesinde; deneme dalında Osman Özbahçe, hikâye dalında Necip Tosun ve şiir dalında ise A. Ali Ural'ın ödüle layık görüldüğü TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay tarafından açıklandı.

Ödüller sahiplerine Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile TYB Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan tarafından takdim edildi.

Haberi görüntülü izlemek için :

 http://kanal5.com.tr/haber/yasam-haberleri/kultur-sanat/ankara-edebiyat-festivali-sona-erdi/991354/

2-(1)-003.jpeg3-(2)-003.jpeg4-(1).jpeg5-(1).jpeg

Bu haber toplam 581 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim