• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

"Atık Karton” malzemesinden muhteşem sanat eserlerine

"Atık Karton” malzemesinden muhteşem sanat eserlerine

“Atık Karton” malzemesinden muhteşem sanat eserlerine

Trabzon’da geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Sanat Günleri serisi bu yıl da, çeşitli ülkelerin şair-yazar ve sanatçılarının katılımı ile 12’incisi Trabzon Sanatevi Bahçesi’nde icra edildi. 4 gün boyunca süren etkinlikde çeşitli söyleşiler ve imza günlerinin yanı sıra film gösterimleri ve sergiler yer aldı.

Sanatevi kurucu dernek bileşenlerinden olan TYB Trabzon Şubesi de üyelerine yönelik çeşitli faaliyetlerle programa katılım sağladı. Şube başkanı Kamuran Tuna’dan alınan bilgiye göre, etkinlikler arasında ilk kez farklı bir konseptle programda yer alan TYB üyesi Trabzonlu Şair-Yazar ve Atık Malzemeleri kullanışlı eserler haline getiren Cevat Öztürk yaptığı eserler büyük ilgi gördü. Sanat evi bahçesindeki sergilerin hepsi görülmeye değer ancak Öztürk’ün sergisi biraz daha farklı bir anlam taşıyordu.

Adeta kartona şekil veren 81 yaşındaki emekli eğitmen aynı zamanda şair ve yazar olan Cevat Öztürk, 60’a yakın eserini üç ay gibi bir zaman zarfında büyük uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığını belirtti. Kartona verdiği ilginç şekillerle adeta bir ahşap görünüm kazandırdığı eserlerinde ise sadece makas, yapıştırıcı, cetvel ve falçata kullanıyor.

Bir eserin yapımı bazen bir gün, bazense günler alabiliyor. Kartonlara ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirten Öztürk, böyle bir çalışma yapma fikrine ise 2022 yılında karar vermiş. Kartonlardan, çeşitli ofis masa malzemeleri, kalemlik, telefon tutucu, ataş, topluiğne, kağıt koyma aparatlarından tutunda, çeşitli ebat ve desenlerde üretilen çerçevelere kadar bir çok materyal sergideki yerin aldı.

Ne yapabilirim? Nasıl yapmalıyım? Sorularını kendine soran Cevat Öztürk, ellerini adeta bir makine gibi çalıştırarak, müthiş hayal gücü ile yaptıkça daha farklı ve daha değişik formatlarda eserler ortaya çıkardı.

Yaptığı eserlerin birbirleriyle benzerlikleri olmadığını ve hepsine bir isim ve numara verdiğini belirten, defterinde kayıt altına alan, ayrıca günlük de yazan Öztürk çalışma azmini, hayata olan bağlılığını ve yaşının getirmiş olduğu olgunluğu ve dinç görünümünü sağlıklı beslenme ile spora borçlu olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim