• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Ayasofya Dergisi 32. Sayısı Okurlarını Selamlıyor!

Ayasofya Dergisi 32. Sayısı Okurlarını Selamlıyor!
Ayasofya dergisi, “Gazze saldırıları altında yeni bir sayı… Şehadete yürüyen binlerce insana rahmet dileklerimizi sunuyoruz.”

Dergi 32. sayısında “Dil Meselemiz” dosya konusu incelemiş.

Yazı İşleri Müdürü Harun Yakarer’in dosya editörlüğü yaptığı “Dil Meselemiz dosya konusuna;

D. Mehmet Doğan, Ercan Yılmaz, Fikri Akyüz, Mehmet Doruk Kandemir, Mert Mevlüt Gökçe, Yavuz Altınışık, Yıldırım Türk ve Yusuf Bilâl Aydeniz kıymetli çalışmalarıyla eserlerini sunmuşlar.

Aykağan Yüce, Fatma Salim, Harun Yakarer, Mustafa Uçurum, Seyyid Ensar ve Yunus Karadağ şiirleriyle dergiye soluk getirmişler.

Denemeleriyle Ayşegül Baytut, Betül Nurata, Harun Yakarer, Oğuz Ertürk, Sait Mermer ve Seyyid Ensar bu sayıda yer alan isimler.

17. yüzyılda yaşamış mutasavvıf şairlerden olan Selim Divâne’nin Âriflerin Delîli ve Müşkillerin Anahtarı kitabını ele alan Merak Guguk kitaptaki önemli nasihatleri de kaleme almış.

Esra Cihanbey bu sayıda da kitap tanıtımına devam etmekte. Dursun Çiçek’in Muhit Kitap’tan çıkan Benim Dağlarım kitabını değerlendirmiş.

Dergi gelecek sayısında “Önce Ayasofya, Şimdi Kudüs” şiarınca kapsamlı bir “Gazze” sayısı hazırlığında olduğunu belirtmiş.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim