• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

GENÇ Dergiʼnin Mayıs 2024 Sayısı Yayımlandı

GENÇ Dergiʼnin Mayıs 2024 Sayısı Yayımlandı

Takipçisi Çok Olanın Ölçüsü Yok Oluyor

GENÇ Dergi'nin Mayıs sayısı dopdolu içeriğiyle çıktı! Sosyal medya kabul etsek de etmesek de artık insanlar için su ve hava gibi… Gerçek hayatta tanıştığımız ya da hiç tanımadığımız birçok kişi ile sosyal medya üzerinden iletişim halindeyiz. Bilhassa çok takipçili hesapların paylaşımları takipçisi olmasak dahi önümüze düşebiliyor. Zaman zaman gurur duyulacak içerikler üretilse de maalesef takipçi sayısı arttıkça hassasiyet ve değer ölçülerinin yok olduğuna da fazlasıyla şahit oluyoruz.

Günümüzde sosyal medyada etkileşim ve beğeni uğruna halden hale girenler daha da çoğaldı, seviye yerlere düştü, pespayelik yaygınlaştı. Bu sayımız aslında bir bakıma "hatırlatma" sayısı olsun istiyoruz. Sosyal medyanın girdaplarında kaybolmamak için sığınacağımız limanları işaret etmeyi arzu ediyoruz.

Bu sayımızda sosyal medyada hızla büyüyen haz ve takipçi merkezli hesapların tahlilini yapmaya niyet ettik. Hakk'ın hatırından uzak, bir yanılsamanın kurbanı olmamak için neler yapabilir, bu bataklığa düşmüş beğeni çukurunda debelenen hesaplardan nasıl kendimizi koruyabiliriz? Bu soruların merkezinde bir derdi haykırıyoruz: Değerlere, ilkelere ve ölçülere veda eden takipçi merkezli hayatların takipçisi olmak istemiyoruz!

Uzman Manevi Danışman Büşra Nur Gürbulak Hanımefendi ile Beytül Makdis'in fethine giden yol hakkında konuştu Şehadet ÖzekAlihan İnci "Alanının Ustaları" köşesinde Ali Buhara Mete ile bir söyleşi yaptı. Genç Ensar Başkanı Mehmet Emin Aşıkkutlu Beyefendi ile sivil toplum kuruluşları ve gençlik meseleleri üzerine muhabbet etti Hanife Palta Tektaş. Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik Hocamızla üniversitelerin rolünü ve öğrencilerin akademiye ilgisinin nasıl olması hususunda bir söyleşi gerçekleştirdi Sefa Soner Kurt.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/genc-derginin-mayis-2024-sayisi-yayimlandi-k6241.html

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim