• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Babama Mektuplar dinleyenleri duygulandırdı

Babama Mektuplar dinleyenleri duygulandırdı
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin geleneksel hale gelen ‘Bir Kitap Bir Yazar’ programının konuğu ‘Babama Mektuplar’ kitabının yazarı Vedat Güneş oldu.

Anne üzerine şiirler yazıldığını, türküler söylendiğini,  baba için yazılan şiir ve türkünün bir elin parmaklarını geçmediğini söyleyen  yazar şair Vedat Güneş, “Evin garibi babadır.  Bugün burada  bir teoriden, teoremden  bahsetmeyeceğiz. Baba sevgisinden bahsedeceğiz.  Babamı 56 yaşında kaybettim.  Onun sevgisini hep içimde hissettim.  Bir gün babamın yaşına geldiğimde ona mektuplar yazacağım diye kendi kendime söz verdim. Yaşayan babalara mektup yazılır, ancak vefat etmiş babalara nasıl mektup yazılır, ne söylenir bilmiyordum.   Geceler kendi kendimize söyleşmenin tam vaktidir.  Bir gece yazmaya başladım gerisi geldi. Bu mektupları geceleri saat 2-3 sularında yazdım.” dedi.

Peygamberimizin krallara mektuplar yazdığını, tarihte mektubun önemli bir iletişim aracı olduğunu anlatan yazar-şair Vedat Güneş, içinde mektup geçen şiir ve türkülerden örnekler sundu. 

Geçmişte gurbete ve askere gidenlere mektuplar yazıldığını, dijital çağla birlikte bu geleneğin kaybolduğunu ifade eden yazar-şair Vedat Güneş, “Eskiden sevdiklerimize mektup yazardık.  Hatıra defterimiz olur anılarımızı yazardık.  Babama Mektuplar  ile geçmişi bu güzel geleneği hatırlatmış oldum. Aynı zamanda babama  sevgi ve özlemimi dile getirmiş oldum.” şeklinde konuştu.

Babama Mektuplar kitabımı okuyanlardan çok olumlu  tepkiler aldığını belirten Güneş, “ Türkiye’nin dört bir yanından arayan Babama Mektuplar okurlarından olumlu mesajlar aldım.  ‘Ben de aynı duyguları yaşadım.  Kitapta kendimizi bulduk. Babamın eksikliğini  hala hissediyorum. Bu kitap bize ilham verdi. ’ diyen okurlar oldu. Babadan Mektuplar’ı yazmalısın diye önerilerde bulunanlar oldu. “  şeklinde konuştu.

Babama Mektuplar’ın basılması halinde annesinin nasıl tepki vereceğini  kestiremediğini  söyleyen Güneş,” Kitabı yayınlamadan önce  annem babamı kıskanır mı diye çok düşündüm.  Bana niye mektuplar yazmadın der mi diye  çekindim.  Annemin siteminden korkmadım desem yalan olur. Ancak  olumlu karşıladı,  mutlu oldu” dedi.

Baba sevgisini yüreğinde hissettiğini, babasını çok özlediğini anlatan yazar-şair  Vedat Güneş, “Babalar gününde televizyon seyretmiyorum. Gazete okumuyorum. Sokaklara çıkmıyorum… Gün boyu yatakta kalmayı tercih ediyorum. Çünkü gözlerimi kapatıp/yumarak uyumaya çalışıyorum, rüyalarıma babam gelir diye bekliyorum” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Yazar-şair Güneş, babasına yazdığı şiir ve mektupları sanatçı Sedat Ayyıldız’ın sazı ve sözü eşliğinde söyledi.  Programda Bartın’da meydana gelen grizu patlamasında ölenler için dua edildi, Fatihalar okundu.  Program boyunca  dinleyicilerin duygusal anlar yaşadığı, gözlerinin dolduğu görüldü.

Programın sonunda Vedat Güneş ve Sedat Ayyıldız’a TYB kitaplarını takdim eden TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay,  Bartın maden kazasında vefat edenlerin 84 milyonun yüreklerini dağladığını belirterek, vefat edenleri Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, aziz milletimize de sabır diledi.


c16edb48-9dc6-4989-a936-75d26fcc81d3.jpg

Bu haber toplam 470 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim