Bağımsızlığımızın sembolü, 102. yaşında.
Harfler kelimelere, kelimeler dizelere dönüştü; İstiklal ruhu, adanmışlık ruhuyla, tam 102 yıl önce kağıda döküldü.
Milli marşımız, kabulünün 102. yılında da yurdun dörtbir tarafında coşku ve gururla kutlandı.
Başkentte, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye Yazarlar Birliğince, İstiklal Marşı'nın kaleme alındığı Taceddin Dergahı'nda tören düzenlendi.
Burada konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Türkiye'de önemli olayların yaşandığı dönemde İstiklal Marşı ile millete büyük umut aşılandığını hatırlattı.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.
Armutalan Kültür Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.
Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan ve 41 farklı sesten İstiklal Marşı adlı videonun gösterimi yapıldı.
İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yılı, Uşak'ta da unutulmadı.
Atatürk Kültür Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programda, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan belgesel film gösterildi.
Programda Fevzi Çakmak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, şiirler okudu. İstiklal Marşı da Türkçenin yanı sıra İngilizce ve Arapça seslendirildi.
Kardeş ülke Azerbaycan'da da, Mehmet Akif Ersoy'un doğumunun 150. yılı ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yılı dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.
Bakü Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, yazarlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Büyükelçi Bağcı, Mehmet Akif Ersoy'un Türk halkının kurtuluş mücadelesinin sembol isimlerinden biri olduğunu söyledi.
Öte yandan, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümünde kabri başında anıldı.
Günün anlam ve önemi dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.
Tören, protokol ve öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy'un kabrine karanfil bırakmasıyla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.