Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un himayelerinde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen '4 Şehir 4 Mekân 4 Âkif' Sempozyumunun Burdur bölümü yapıldı.
MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'nda başlayan programa katılarak bir konuşma yapan Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Mehmet Âkif’in manevi büyüklüğünü “zamansız ve mekânsız” bir değer olarak tanımladı. Bilgihan, “Âkif’i sadece dört şehirle sınırlamak mümkün değil; onun izlerini bütün coğrafyada görmek mümkün. Burdur olarak biz, bu emaneti taşımanın farkında ve sorumluluğundayız,” dedi. Vali Bilgihan ayrıca, Âkif’in erdemli duruşunun genç kuşaklara aktarılması gerektiğinin altını çizdi.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Türkiye Yazarlar Birliği genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Âkif’in Burdur milletvekilliğini “metanet” kavramı üzerinden değerlendirdi. Âkif’in, Millî Mücadele’nin zorlu yıllarında sadece fikir adamı değil, aynı zamanda birleştirici bir güç olduğunu belirten Arıcan, “İstiklâl Marşı’nın yazıldığı dönemde Âkif, Burdur milletvekiliydi. Bu dönemde onun gösterdiği dirayet, milletin moralini ayakta tutan en büyük unsurlardan biri olmuştur,” dedi.
Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ise konuşmasında Mehmet Âkif Ersoy’un sadece geçmişte yaşamış bir figür değil, bugüne yön verecek bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Dalgar, “Âkif’in çalışkan, üretken ve dünya ile entegre gençlik hayalini ‘Asım’ın Nesli’ olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz,” dedi. Üniversitenin yürüttüğü sosyal medya kampanyalarından uluslararası anma programlarına kadar birçok projeye de değinen Dalgar, “Burdur artık Âkif’in evi” mesajını verdi.
ASBÜ Öğr. Üyesi Dr. Gazi Doğan, projenin amacını “Âkif’i şehirler üzerinden yeniden anlamak” olduğunu söyledi.
.jpg)
.jpg)
.jpg)































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.