Daimi Heyet Başkanı D. Mehmet Doğan ve Şölen koordinatörü Ahmet Fidan Bakü’de temaslarda bulundu
Türkiye Yazarlar Birliği’nin 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde sekizincisini düzenleyeceği Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak. Şölenle ilgili hazırlıklar devam ediyor. Şölene yurt içinden ve dışından katılacak isimlerin tesbiti, davetlerin yapılması yanında, şölenin gerçekleştirileceği Bakü’de yapılması gereken çalışmalarla ilgili olarak Türkçenin Uluslararası Şöleni Daimi Heyet Başkanı D. Mehmet Doğan ve Koordinatör Ahmet Fidan Azerbaycan’a gitti.
TYB Temsilcileri ilk olarak Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçisi Hulusi Kılıç’ı ziyaret etti. Büyükelçi Kılıç, Türkiye Yazarlar Birliği’nin Bakü’de yapacağı uluslararası şölenden duyduğu memnuniyeti belirtti.
Bakü şöleni Azerbaycan Yazıcılar Birliği ile müştereken yapılacak. Bu münasebetle AYB Başkanı Anar Rızayev’le görüşen heyet, gerekli mutabakatlar sağlandıktan sonra Azerbaycan Atatürk Merkezi Başkanı Nizami Caferov’la da bir görüşme yaptı. Nizami Bey, şölenle ilgili her türlü desteği vereceğini bildirdi.
8. Şölen’in Bakü’deki iştirakçilerinden biri de Kafkas Üniversitesi olacak. Konuyla ilgili olarak Azerbaycan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç’le yapılan görüşme, geniş çaplı işbirliği için gerekli zeminin hazır olduğu kanaati oluşturdu.
TYB Heyeti, Kafkas Üniversitesi’nde Türk Dili Edebiyatı bölüm başkanı Prof. Dr. Ömer Okumuş ve diğer öğretim üyeleri ile de beraber oldu. D. Mehmet Doğan, bölüm öğrencileriyle, yazarlık ve sözlükçülük serüveni ile ilgili olarak bir söyleşi yaptı.
TYB Heyeti Bakü’de TİKA temsilciliğini de ziyaret etti.































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.