• İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Başkent’te tarihi önemi olan bir ilk: Ankara Edebiyat Festivali

Başkent’te tarihi önemi olan bir ilk: Ankara Edebiyat Festivali

(Gerçek Tarih) – Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi’nin düzenlediği ve Mamak Belediyesi’nin desteklediği, Tertip Heyeti’nin M. Sait Uluçay, Şahin Ali Şen, Kezban Eldemir Gültepe, Mehmet Sıddık Yıldırım, Necmettin Evci, Şemsettin Küzeci, Hamit Gök, M. Selim Atlıhan ile Muhammed Işık’tan oluştuğu, Proje Koordinatörü’nün Mehmet Sait Uluçay’ın olduğu, Danışma Kurulu’nun ise D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Osman Özbahçe, Mehmet Düğmeci ile Mahmut Bıyıklı’dan teşkil ettiği “Ankara Edebiyat Festivali” 21-25 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Başkent’te ilk defa düzenlenecek olan festivale dair Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile Mamak Belediye Başkanı Murat Köse beraber basın açıklamasında bulundu.

“BAŞKENT BU YÖNÜYLE TANINMADI”

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan açıklamasında Başkent’in bu yönüyle tanınmadığına vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin Kalbi Başkent Ankara’da köklü bir geleneğin temellerini atıyoruz. Aslında tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Bir toplumun manevi sürekliliği edebiyat ve sanatla ancak gerçekleştirilebilir. Bir toplum ancak edebiyatı kadar güçlüdür. Bizim devletimizin kalbi Başkentimiz Ankara’dır. Ankara’nın güçlü olması sadece siyasetle değil, bürokrasiyle değil, edebiyatla, kültürle sanatla gerçekleşmelidir. Bu anlamda tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Aslında uzun yıllardır Ankara’da gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir hayalimiz vardı. Ankara Edebiyat Festivali, Türkiye Yazarlar Birliği’nin Şeref Başkanı Mehmet Doğan ağabeyimizin hep gerçekleştirmek istediği önemli edebi bir faaliyetti. Kısmet bugüneymiş. İstanbul’da 12 yıldır sürdürdüğümüz edebiyat festivali için Ankara’da kısmet bugüneymiş. Kültürle iç içe olan, edebiyatla iç içe olan aslında bir edebiyat şehri, kültür şehri olan Başkentimiz ne yazık ki bu yönüyle tanınmadı. Bu festival buna vesile olacak.”

Devamı: https://gercektarih.com.tr/baskentte-tarihi-onemi-olan-bir-ilk-ankara-edebiyat-festivali/

 

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim