• İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Konya 18 °C
  • Sakarya 19 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 24 °C
  • Bolu 14 °C
  • Bursa 18 °C

Beril Dedeoğlu'ndan: Yeni bir halı dokunuyor

Beril Dedeoğlu'ndan: Yeni bir halı dokunuyor
  Dünyada yaşanan bir dizi sorun var ve bunları birbirlerinden ayrı değerlendirmek mümkün değil.

 

berildedeogluhdDünyada yaşanan bir dizi sorun var ve bunları birbirlerinden ayrı değerlendirmek mümkün değil. Suriye iç savaşını etnik ve veya mezhepsel mücadelelerden, bu mücadeleleri başka devletlerin güç yarışlarından, bu yarışları da ekonomik rekabetlerden ayrı düşünmek kolay değil. Dolayısıyla Türkiye’nin geleceğe yönelik politikalarına da bir bütün olarak bakmak gerekiyor.

Türkiye’nin açık olarak ekonomik olanakları, ancak sosyal ve siyasal sorunları bulunuyor. Sosyal ve siyasal sorunların birer güvenlik sorununa dönüşmesine yol açan bölgesel istikrarsızlıklar da mevcut. Kısacası ekonomik alanda yukarı çıkan Türkiye’nin diğer sorunlar nedeniyle aşağıya çekilmesi söz konusu oluyor. Bu durumda, avantajlarla dezavantajların aynı yol haritası içine yerleştirilmesi, birinin diğerini belirlemesini beklemeden çok ayaklı bir program yapılması gerekiyor.

Anlaşıldığı kadarıyla bugün denenen bu; adına da süreç deniyor. Açılım süreci, barış süreci, çözüm süreci ve diğerleri hem eş zamanlı hem de kademeli yürüyen bazı politikalara işaret ediyor.

 

Yazının devamı için: http://haber.stargazete.com/yazar/yeni-bir-hali-dokunuyor/yazi-754700

 

 

Bu haber toplam 584 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim