• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Bilgiye Doyuran Şölen

Bilgiye Doyuran Şölen
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şubesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesince birlikte düzenlenen 'Tarihi Yaşatmak, Şehri Yaşatmak' konulu “Bilgi Şöleni” izleyicileri bilgiye doyurdu. Şölenin sunuculuğunu ise yazarlarımızdan Rıfat Yörük yaptı.

 

Sesimiz Haber Merkezi

Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş. Konferans Salonunda düzenlenen ve sunuculuğunu yazarımız Rıfat Yörük’ün gerçekleştirdiği programın açılış konuşmasını TYB Kayseri Şubesi adına kurucu yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Şahin Güven yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk de, takdim edilen beratı şehir dışında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç adına alarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Kayseri’nin bir medeniyet şehri olduğunu söylediği konuşmasının ardından Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa söz aldı.

  İki gün süren seminerin açılış dersini Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan verdi. Son yıllarda dilimize giren “kent” kelimesinin Türkçe olmadığının ve “şehir” yerine geçemeyeceğinin altını çizen Doğan, tarihsiz şehirlerin talihsiz şehirler olduğunu da belirtti. 

Kalabalık bir kitle tarafından ilgiye izlenen Bilgi Şöleninin ilk gününde Seyyid Burhaneddin, Hunat Hatun ve Kadı Burhaneddin oturumları, ikinci ve son gününde ise Davud El-Kayseri, İbrahim Tennuri ile Vali Ahmet Muammer Bey adı verilen oturumlar gerçekleştirildi.

Devamı: http://www.silifkesesimiz.com/haber-bilgiye-doyuran-solen-6367.html

Bu haber toplam 291 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim