• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Biz, 'Köşe'lerimizi Kaybettiğimizden Beri Biz Olmaktan Çıktık

Biz, 'Köşe'lerimizi Kaybettiğimizden Beri Biz Olmaktan Çıktık
Edebiyat Ortamı dergisi, Temmuz-Ağustos 2016 tarihli 51. sayısıyla birlikte şair Arif Ay’ın hazırlamış olduğu 'Fuzûlî’nin Yalnızlık Arkadaşı Sezai Karakoç' isimli kitapla da heyecanlandırıyor okuru. Hatice Ebrar Akbulut yazdı.

Edebiyat Ortamı dergisi Temmuz-Ağustos 2016 tarihli 51. sayısında edebî ürünlerin yanı sıra ülkemizde gelişen, dünya çapında Müslümanları ilgilendiren önemli olayları da gündemine alıyor. Giriş yazısında, Muhammed Ali ve Necip Fazıl üzerinde durularak, bu şahsiyetlerin topluma/edebiyata/İslâm’a katkıları anlatılıyor kısaca. Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Necip Fazıl gibi isimler derginin bu ayki sayısında üzerinde durulan isimler. Şiir, deneme, inceleme, öykü gibi türlerin yanında, bir tane fotoğraf okuma ve bir tane de gezi yazısının yer aldığı dergide, şiirlerin meselesi olan şiirler cinsinden olması göze çarpıyor. “Halepçe’den Halep’e/ Yaşamak ince bir sızı/ Ölü çocuklar parkı bu dünya/ Salla beni mama.” (Emre Miyasoğlu; Mama şiiri) “Ne yandan okşamalı yanaklarının Halep’in/ neresinden tutmalı ellerinin/ceset kokuları gibi çöker/ sıcaklığı yıldızlı gecede/ şehrin yükselen yalnızlığından/ dökülür üstüme gecenin rengi/ umut, cami avlusuna sığmayan çocuk gülüşlerinde.” (Mücahit Ocakden; Hangi Şiir Kurtarır şiiri) Bu mısralar ve diğerleri, insanlığı kalbinden yakalamak, ayağa kaldırmak, uyandırmak istercesinedir.

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/dergi/24567/biz-koselerimizi-kaybettigimizden-beri-biz-olmaktan-ciktik

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim