• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Bu Depresyon Hırkası'nı Giyen Var mı Aranızda?

Bu Depresyon Hırkası'nı Giyen Var mı Aranızda?
Nurcan Toprak, 'Depresyon Hırkası' kitabı ile giyilmiş hüzünlere şen bir üslupla dikkatleri çekiyor. Serdar Arslan yazdı

Nasıl bir şeydir bu hırka? Aslında hırka dendiğine bakmayın, hırka denen o şey kimi zaman muzip bir gülümsemedir, kimi zaman bir “aman boş ver”mişlik, kimi zaman orta yaşlı bekar bir ablanın herkese yeten şefkatidir. Her neyse de o hırka hüznü örtmek için dikilmiştir. Yaşamdaki her ayrıntı o hırkanın altına gizlenebilir. Yine o hırkanın sarmaladığı güvenle her yükün altına girilebilir hayatta. Bunları Nurcan Toprak’ın ilk kitabı Depresyon Hırkası’nı okurken düşündüm. Öyle bir hırka var gerçekten, ama üşümeyen bilmiyor.

Şen üslup ince hüzün

Mustafa Kutlu’nun yakın zamanda Yeni Şafak’taki köşesinde “Bir Yıldız Doğuyor” başlığıyla yazdığı yazı ile selamladığı Nurcan Toprak, bir usta tarafından böylesi bir selamla selamlanmayı fazlasıyla hak ediyor bana kalırsa. Öyle ki biçimsel oyunların ve postmodern cambazlıkların güdümündeki hikâye diline pirim vermeden, yeni biçim denemeleri ve içli bir söyleyişle okuru selamlıyor Toprak. Selamlamakla da kalmıyor, şen bir üslubun içine sızdırdığı ince hüzünle, ‘insan’ı okumaya davet ediyor. Ev kadınları, zanaatkâr babalar, genç kızlar, öğrenciler… Hepsinin hayatından kısa zarif detaylar sunuyor okura. Ama öyle detaylar ki konu edilen yaşamların bamteli. Bu detaylar, yaşamaya devam eden, yaşamın inceliklerini -bir otobüs camı ardı hızıyla da olsa- kavrayan herkesi samimiyetle yakalayacak cinsten.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25330/bu-depresyon-hirkasini-giyen-var-mi-aranizda

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim