• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Bursa Uluslararası Öğrenci Akademisi başladı

Bursa Uluslararası Öğrenci Akademisi başladı
Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Seyyid Usul Kültür Merkezinde düzenlenecek olan 2023-2024 Bursa Uluslararası Öğrenci Akademisi Merinos Gölpark'ta düzenlenen açılış toplantısı ile başladı.

RÜSTEM PEHLİVANLAR/HERKES DUYSUN

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Uludağ Üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve Osmangazi Belediyesi paydaşlığında düzenlenen açılış toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Metin Önal Mengüşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Uzmanı Aylin Yıldız'ın yanı sıra Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Yunus Kaya, Doç. Dr. Hidayet Peker ve akademi hocaları ile öğrenciler katıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise programı telgraf ile selamladı. 

"SOFRAMIZA HOŞGELDİNİZ"

Yusuf Sena Özdemir'in sunduğu programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Metin Önal Mengüşoğlu, "Hepimiz Peygamber çocuklarıyız. İlk insan olan Hz. Adem'in neslinden geliyoruz ancak Habil mi olacağız, Kabil olacağız? Önemli olan bu. Bizler Sezai Karakoç'un Masal şiirinde ifade ettiği gibi altı evladı Batı tarafından katledilmiş bir babanın yedinci oğluyuz. Bugün Filistin'de yaşanan zulüm de bunun bir göstergesidir. Sünnet kelime anlamı olarak taklit etmek demek değil, iz sürmek demektir. Her ne kadar Doğu'dan da Batı'dan da gelmiş olsanız peygamberlerin açtığı yolda iz süren, Doğu'nun yedinci oğlusunuz. Hepiniz soframıza hoşgeldiniz..." şeklinde konuştu. 

Devamı: https://www.herkesduysun.com/bursa/bursa-uluslararasi-ogrenci-akademisi-basladi-328037

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim