• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Cemil Paslı: Akademik Yolculuğun İncelikleri

Cemil Paslı: Akademik Yolculuğun İncelikleri
1987 yılında Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun oldum.

Okulumuz Sağlık Bakanlığı’na bağlı idi.

Lisans düzeyinde eğitim veren Sağlık Eğitim Enstitüsü’nün sınavına girmeniz için sahada en az beş yıl çalışmış olmanız gerekiyordu.

Benim görüşüm bu kural bütün akademik alanlara uygulanmalı. En azından lisansı bitiren herkes okuduğu süre kadar sahada çalışmalı ve okudukları alanda tecrübe sahibi olmalı. Daha sonra lisans üstü programlara başvurmalı.

Teori ile uygulama el ele yürümeli.

Akademik kariyer adına doğduğu yuvada kalmak, yağmurda, karda, boranda, fırtınada uçmadan uçma dersi vermeye benziyor.

Akademik çalışma ortamlarında araştırma görevlilerine göre dışarıdan gelenlerin çok fazla dezavantajları var ama dışarıda elde edilen tecrübe bilimin niteliğini artırıyor.

Araştırmacı sabır, azim ve kararlılıkla bu dezavantajları aşabilirlerse alandan geldiği için daha iyi çalışmalara imza atabilir.

İkinci Lisans, Çift Anadal Ya da Yandal

İki farklı alanda lisans eğitimi aldım.

1988-1993 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1993-1996 yılları arasında ise Sağlık Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldum.

1997-2000 yılları arasında ise İslam Mezhepleri Tarihi bilim dalında “İslam Düşünce Tarihinde İlk Akılcılar: Mutezile” teziyle yüksek lisansımı bitirdim.

2004 yılında Kelam bilim dalında başladığım doktora eğitimimi ise Mayıs 2023’te “Kelam İlminde Yenilik Arayışları ve M. Şerefeddin Yaltkaya’nın İctimai Kelam Projesi” başlıklı tezimle tamamladım.

Tezde hem ilahiyat (kelam) hem de sağlık ve sosyal hizmet birikimimi değerlendirmek istedim ve içeriği sosyoloji üzerine kurmaya gayret ettim.

Devamı: https://www.insaniyet.net/akademik-yolculugun-incelikleri/

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim