• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

D. Mehmet Doğan Erzurum’da Mehmed Âkif ve Millî Mücadeleyi Anlattı

D. Mehmet Doğan Erzurum’da Mehmed Âkif ve Millî Mücadeleyi Anlattı
Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı ve Mehmed Âkif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, Erzurum Teknik Üniversitesi’nde “Mehmed Âkif ve Millî Mücadele” konulu konferans verdi.

“ETÜ Okuyorum Gelişim Kulübü” tarafından 20 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen program, ETÜ Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans salonunda gerçekleşti.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin büyük ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak gerçekleştirdi. Daha sonra konuşan D. Mehmet Doğan, Mehmed Âkif Ersoy’un Millî Mücadele’de oynadığı etkin rolü vurguladı ve bu etkin rolü, dönemin gazetelerinden sayfaları örnek göstererek izah etti.

Konuşmasında İstiklâl Marşı’nın yazılma ve marş olarak kabul edilme sürecine ilişkin bilgiler veren Doğan, “Millî Mücadele’nin yürütülebilmesi için “İslâm Şairi” Mehmed Âkif’e ihtiyaç vardı. Âkif bu daveti kabul etti. Millî Mücadele için üzerine düşeni yaptı; Şair olarak, fikir adamı olarak ve  bizim tarihi Millî mutabakat metnimiz olan İstiklal Marşı’nı yazarak yaptı.” dedi.

Etkinlik bitiminde, Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu Doğan’a günün anısına plaket ve hediyelerini takdim ettiler. Toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdirildi.

093125_fb_img_1576909635185.jpg

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim