• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

D. Mehmet Doğan: Yabancı kökenli kelimeler dilimizi esir aldı

D. Mehmet Doğan: Yabancı kökenli kelimeler dilimizi esir aldı
13. Şubeler toplantısı için Giresun’da bulunan Türkiye Yazarlar Birliği yönetim kurulu üyeleri ve şube yöneticileri, hem “Mevsimlerin Ötesi Giresun I. Şiir Şöleni” ne katıldılar hem de TYB Giresun Şubesinin gençlik birimiyle bir araya geldiler.

Şube Başkanı Prof. Dr. Nazım Elmas’ın organize ettiği programda gençler TYB yöneticileri ile tanıştılar ve dil, edebiyat üzerine bir süre sohbet ettiler.

Gençlerin sosyal medyada kullanılan dil Türkçeyi nasıl etkiliyor? Sorularının cevabını TYB şeref başkanı D. Mehmet Doğan cevapladı.

Doğan yaptığı konuşmada gençlerin yazarken çeşitli anlamsız  kısaltmalar yaptıklarını bunun da  Türkçenin yapı ve kurallarının bozulmasına neden olduğunu söyledi. Yabancı kökenli kelimelerin adeta dilimizi esir aldığını söyleyen Doğan, dil yanlışlarının akademide de ileri boyutlarda olmasının tehlikenin ciddiyetini gösteriyor diye konuştu.

TYB yayınlarına büyük ilgi gösteren gençler için D. Mehmet Doğan, Yazar Yayınları arasından çıkan son kitabı “Türkçe Düşünmek, Türkçeyi Düşünmek” isimli eserini imzaladı.

Şube Başkanı Prof. Dr. Nazım Elmas da yaptığı konuşmada, gençlerin  nitelikli bireyler haline gelmesinde kültürün, sanatın ve edebiyatın büyük katkısının olduğunu söyledi.

TYB Giresun Şubesinin bünyesinde gençlik birimi kurduklarını ifade eden Elmas, “Gençlerimizin sosyal ve kültürel hayatına hareketlilik kazandırmak, okuma kültürlerini artırmak, edebiyatı ve edebi eserleri sevdirmek, bu konulardaki yeteneklerini desteklemek amacındayız” dedi.

1-(2)-007.jpg3-(1)-003.jpeg

Bu haber toplam 346 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim