• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Delikanlılığın Kitabını İtibar Yazıyor: Ocak Sayısı Çıktı

Delikanlılığın Kitabını İtibar Yazıyor: Ocak Sayısı Çıktı
İtibar, yeni yılın ilk sayısında zengin bir içerikle okurlarına merhaba diyor. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın dergisi seçilen İtibar’ın 52. sayısında Türk öykücülüğünün önemli isimlerinden Necip Tosun’la yapılmış bir söyleşi de yer alıyor.
İtibar, yeni yılın ilk sayısı olan Ocak sayısını usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açıyor. Derginin şiir sayfaları ise Cevdet Karal’ın “Suskun At”, İbrahim Tenekeci’nin “Muhaceret” ve Emel Özkan’ın “Birdenbire” şiirleriyle devam ediyor.
 
Bu sayının diğer şairleri ise Haşmet Babaoğlu, Ahmet Edip Başaran, Said Yavuz, Hatice Çay, Kâzım Berkay Özkardaş, Nadir Aşçı, Ali Oturaklı, Seyyid Ensar, Nurettin Durman, Leylâ İpekçi, Muhammed Sarı, Muhammed Mücahit Yılmaz, Muhammed Berdibek, Muhammed Ali Caymaz, Aykut Nasip Kelebek, Ömer Fatih Andı, Bahadır Sancak, Ertuğrul Gazi Demir, Mert Tutucu, Mustafa Ay, Zeynep Tuğçe Karadağ, Zümrüt Karabudak, Beyzanur Turcihan, Rabia Gelincik, Orhan Özekinci, İbrahim Gökburun, Samed Karataş, İlker Nuri Öztürk ve Raşit Ulaş.
 
Bu sayının arka kapağında ise Ebubekir Kurban’ın “Aşk ve İman” başlıklı denemesi yer alıyor. 
 
Öykümüzün Tüm Renkleri
 
Derginin Ocak sayısının öykü sayfalarında Cemal Şakar’ın “Mutfakta Bir Öykü”, Sibel Eraslan’ın “Babam İçin Beyaz Bir Kuğu”, Necip Tosun’un “Dağların Çağrısı”, Muhsin Macit’in “Babamın Pantolonu”, Ayşegül Genç’in “Muzaffer’in Yeri”, Osman Cihangir’in “Bilen Kişi”, Esra Erman’ın “Mor Avize”, Şeyma Subaşı’nın “Biraz Üzgünüm ve”, İsmail Isparta’nın “Delikanlılığın Kitabı” ve Güray Süngü’nün “Yağmacılar” öyküleri bulunuyor. 

Devamı: http://kulturgundemi.com/edebiyat/delikanliligin-kitabini-itibar-yaziyor-ocak-sayisi-cikti-haber-23858#sthash.EzpbcylB.dpuf

Bu haber toplam 1457 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim