• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Dergâh’ın Eylül sayısı çıktı.

Dergâh’ın Eylül sayısı çıktı.
Aylık edebiyat, sanat, kültür dergisi Dergâh’ın Eylül sayısı çıktı. - See more at: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/derg%C3%A2hin-eylul-sayisi-cikti-haber-29987#sthash.5ch9sxrQ.dpuf

Derginin Eylül sayısında Ömer Seyfettin’in, külliyatında yer almayan bir yazısı yayınlanıyor.  Bilal Kapısız’ın tespit edip yayınladığı yazıda Ömer Seyfettin, ‘Türkiye haricindeki Türk edebiyatı’na dikkat çekiyor.

 
Dergâh’ın Eylül/319. sayısında Murakami sevenler için ilginç bir yazı yer alıyor. Kendisi de bir ‘Haruksit’ olan (Japonya’da Haruki Murakami tutkunlarına verilen ad) Aki Yasuo Kankılıç, ülkesinin dünyaca ünlü romancısı Murakami’yi Dergâh için kaleme almış. 
 
Eylül sayısının ‘Orta Sayfa’ konuğu, Süleyman Seyfi Öğün. Öğün, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ertesinde ‘yerlilik’ üzerine önemli tespitlerde bulunuyor.
 
İlk çıktığı yıllarda dergiye yazı ve çevirileriyle katkıda bulunan Mustafa Özel de uzunca bir aradan sonra ‘Paralel eylem romanı’ başlıklı güzel bir makaleyle Dergâh’ın sayfalarında yerini almış.
 
Nazım PayamAtakan YavuzMehmet ŞahinkoçRumeysa NurKerem YılmazSelma Yıldırım KıldanYahya KurtkayaUmut CemalCafer Keklikçi ve Davut Güner Eylül sayının şairleri.

Devamı için: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/derg%C3%A2hin-eylul-sayisi-cikti-haber-29987#sthash.5ch9sxrQ.dpuf

Bu haber toplam 1212 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim