• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Dergiler Okurlarıyla Buluşacak

Dergiler Okurlarıyla Buluşacak
2. Ankara Edebiyat Festivali’nde Dergi Sergisi Açılacak

12- 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Ankara Edebiyat Festivali kapsamında bir çok kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri gerçekleştirilecek.  Programda panellerin ve konferansların yanı sıra şiir şöleni, imza günü ve sergi de yer alacak.

 2. Ankara Edebiyat Festivali  kapsamında  12  Ekim Perşembe günü  Ankara’da çıkan dergiler  sergisi açılacak. Festival boyunca açık kalacak sergide, Ankara’da halen yayınlanmakta olan ve yayın hayatını tamamlayan kültür, sanat, tarih ve edebiyat dergileri sergilenecek.

Müsiki Muallim Mektebi salonunda gerçekleştirilecek sergide, dergi sahiplerinin görevlendireceği bir kişi dergi tanıtımı ve abonelik işlemleri yapabilecek.

Sergiyle ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, Cemil Meriç’in  ‘dergileri, hür tefekkürün kalesi’ olarak gördüğünü hatırlatarak, “Her kapanan derginin bir fikir kalesinin kaybedilmesi, bir düşünce merkezinin yok olması,  bir şiir atölyesinin kapanması olarak görüyorum. Dergiler, aynı zamanda yazar ve şairlerin yetiştiği önemli okullardır. Bu fikir ve düşünce okullarının kapanmaması için tanıtım programlarını ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.

 Sergide dergilerin okurlarıyla, sanatseverlerle buluşacağının altını çizen  Uluçay, “TYB Ankara Şubesi olarak dergilerin ayakta kalması, fikir hayatımıza aydınlatmaya devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Dergilerin ve dergilerin içeriklerinin tanıtımları konusunda sorumluluk alacağız” dedi.

Uluçay, başta öğretmenler ve öğrenciler olmak üzere  tüm kültür. sanat, edebiyatseverleri sergiyi gezmeye, dergileri tanımaya ve abone olmaya davet etti.

Sergi için iletişim bilgisi:0545 831 97 97

Haber: Şahin Ali Şen

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim