• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

‘Dini Yayınlar Fuarı’nı Yasaklamak Açık Faşizmdir!

‘Dini Yayınlar Fuarı’nı Yasaklamak Açık Faşizmdir!
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın bu yıl gerçekleşmemesine ilişkin, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yaptığı basın açıklaması:

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen, Ramazan’a özel ilk ve en yüksek katılımlı tek kitap etkinliği olma özelliği taşıyan ve 37 yıldır kesintisiz devam eden Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, İBB’nin yasakçı tavrı yüzünden bu yıl ilk kez kurulamamış oldu. Böylece “tahsis sorunu” gerekçesiyle Ramazanlarda İstanbululları kitapla bağlayan süreklilik sekteye uğradı.

Kültürün önemine inanan herkes takdir eder ki ülkemizde kitap ve yayın adına yarım asra yakın süren bir faaliyet varsa bunun her halükârda yaşatılması elzemdir. Fuar nezdinde yaşanan kesinti, onlarca yıldır istikrarla sürdürülen ve adı Ramazan’la anılan köklü bir kültür geleneğine darbe vurmuştur.

CHP ilk icraatıyla genlerindeki yerli kültür düşmanlığının devam ettiğini göstermiş, İmamoğlu'nun seçim döneminde bazı kesimleri âdeta sarhoş eden sahte sevgi makyajı dökülmeye başlamıştır. CHP’nin yayıncılığa vurduğu darbe, yayın dünyasının zor zamanlar geçirdiği bu günlerde zihinlerden silinmeyecektir. 37 yıldır süren “Dini Yayınlar Fuarı”na yer verilmemesi hiçbir şekilde kabul edilemez.

Seçim döneminde İmamoğlu’nun kullandığı ve her kesimi kucaklayan söylemin içi boş bir propagandadan ibaret  olduğu açıkça görülmüştür. Kitap ve kültür düşmanı CHP, bu yasağıyla gelecekte yerli ve milli çalışmaların önünü nasıl tıkayacağının da işaretini vermiştir.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak daima, darbe dönemlerinde bile aziz milletimizin değerlerini, kültürünü savunan bir kurum olduk. Bundan sonra da medeniyet değerlerimize aykırı davranan kitap ve kültür düşmanlarına karşı sessiz kalmayacağımızı belirtmek isteriz. Kuran ayı Ramazan’da dini kitapların okuyucuyla buluşmasını yasaklamak açık faşizmdir. Seçim döneminde Yasin okuyarak muhafazakâr görüntü vermek isteyenlere şunu özellikle hatırlatmak isteriz. Bu yasaklar uzun sürmeyecek, İstanbul maneviyat beşiği olarak kitaba ve kültüre her zaman yurt olmaya devam edecektir.

 

 

 

Sorularınız için:

 

E: tybistanbul1@gmail.com │ T: 0 212 527 75 17-18

 
Bu haber toplam 756 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim