• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Diyanet İşleri Başkan Yrd. İşliyen: “Kur’an Yaşamak içindir”

Diyanet İşleri Başkan Yrd. İşliyen: “Kur’an Yaşamak içindir”
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin programında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Kur’an’ın sadece okunmak gibi bir işlevi yoktur. Okuduğumuz Kur’anı ruhuna uygun olarak yaşayarak anlamlandırabiliriz” dedi.

 

TYB Erzincan Şubesinin yeni oluşturduğu Kültürevi’nde yapılan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hafız Yusuf Delioğlu’nun kıraatının ardından kürsüye gelen Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir şubenin kuruluşunu ve faaliyetlerini anlattı.

Halil İbrahim Özdemir Konuşmasında: “TYB Erzincan Şubesi 2018 yılında kuruldu. Programlarını yapacağı bir salonu olmadı. Bazı programlarını Erzincan Belediyesinin eski binası olan Kültürevinde gerçekleştirdi. Ardından çaalışmalarını Diyanet Gençlik Merkezinde sürdürdü. Haftada bir gün ile sınırlı olan programlarda seçkin isimlerle programlarını yaptı. Etkili ve sürekli bir çalışma yürüten Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Bazı çalışmalarını Erzincan Müftülüğü Kütüphanesinde bazı programlarını EBYÜ Tömer’de gerçekleştirdi. Bu çalışmalarla Erzincan halkının gönlünde yer etti. Yeni bir toplantı salonuna kavuşmanın heyecanıyla ilk programı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu salonun oluşturmasında katkılarını sağlayan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sayın Sinan Aksu’ya, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’a Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’e İl Müftüsü Burhan Çakır’a Aydınlıkevler cami yaptırma ve yaşatm derneği yöneticilerine ve desteklerini esirgemeyen hemşehrilerimize teşükkürlerimizi arz ediyorum.” Dedi.

Halil İbrahim Özdemir yapacakları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi ve sözü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’e verdi.

Kalabalık bir topluluğa hitap eden Dr. Burhan İşliyen Konferansın adını neden “Vakti Gelmedi mi? “olarak koyduğunu anlattı.

Burhan İşliyen zamanın hiç durmadan geçtiğini geçen zamanın insanın aleyhine işlediğini, ölümün elinden hiç bsir şeyin kurtulamayacağını anlatarak: “Ölümü hep başkaları için uygun görüyoruz. Ölümün bize hiçbir zaman gelmeyeceğini düşünüyoruz. Oysa ‘Her nefis ölümü tadıcıdır’ emri ilahisi gereğince bizler de ölümü tadacağız. Ölüm gelmeden önce hayatımıza çeki düzen vermemiz gerekmez mi? Madem dünya hayatı iki ezan arasındaki zaman kadar kısadır. O halde ebedi bir hayatı esas alan bir hayat tarzını neden benimseyemiyoruz? Yoksa ölümün bize geleceği konusunda kuşkularımız mı var? Bir gün sabah namazını terk etmek ibadetten zikirden uzak kalmak büyük kayıptır. Bir ömür boyu dünya hayatında dünyevi işlerden kazanmak tek bir sabah namazı kadar kıymetli değildir.” Şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen konuşmasının bir bölümünde de sorular sorarak: “Kuran’ı okumanın, onu anlamanın onu hayatılmıza tatbik etmenin zamanı gelmedi mi? Kur’anı sadece okumak yetmiyor. Onu anlamalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Onu hayatımıza tatbik etmediğimiz sürece tek başına anlamadan okumuk bir şey ifade etmemektedir. Okumayın demiyorum. Elbetti ki okumanın da sevabı vardır. Ama esas olan onu anlamak ve hayata tatbik etmektir. Ecel gelmeden önce Kur’anı okumalı anlamalı ve hayata tatbik etmeliyiz. Bu yüzden soruyoruz. ‘Vakti gelmedi mi?’ diye.

Program sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Şube başkanı Halil İbrahim Özdemir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’e programa katılımları sebebiyle bir plaket taktim etti. Plaketi İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün verdi.

İlgi ile dinlenen konuşmasının son bölümünde Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Dr. Burhan İşliyen dinleyicilerine ‘Vakti Gelmedi mi?’ isimli kitabını imzalayarak ücretsiz olarak hediye etti.

294562270_5265478633566838_2217182896725818107_n.jpg294360488_5265478900233478_9059814405974178619_n.jpg

 

Bu haber toplam 537 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim