• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş: TYB Bolu Şubesi Töreli Türk Edebiyâtı Okumaları 104

Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş: TYB Bolu Şubesi Töreli Türk Edebiyâtı Okumaları 104
TYB Bolu Şubesi Töreli Türk Edebiyatı okumalarının 104.sü, Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş’un “Nurettin Topçu ile Yıldırım’ın Huzurunda” başlıklı sohbetiyle devam etti.

Karakuş öncelikle edebiyat, tarih, mekân ilişkisi üzerinde durup okunacak metnin geçeceği mekânlara dair resimler gösterdi.Daha sonra da Nurettin Topçu ve Bursa hakkında kısaca bilgi verdi. Bursa’nın
tarihi öneminin yanında Yıldırım Bayezit’in Anadolu’daki Türk birliğini kurma yolundaki çabalarının ayrıca öneme sahip olduğu ve bu önemin Y.Kemal, M. Âkif gibi bazı şairlerin eserlerine yansıdığını belirtip örnekler verdi. Nurettin Topçu’nun “Yıldırım’ın Huzurunda” hikâyesi, Topçu’nun “ruh şehidi” diye tanımladığı Abdullaziz Bekkine’nin vefatına dair ifadelerle başlar. Son derece üzgün olan Topçu, Bursa’da Ulu Cami, Hüdavendigar Türbesi, Yıldırım Türbesi gibi mekanlarda muhtelif manevi haller içerisinde yakarışta bulunur. “Ruh köklerini” kaybeden gençliğe yönelik, birliğini kaybeden Anadolu’ya yönelik kaygılarını dile getirir. 

Devamı: https://torelifikir.net/torelihaberler/tyb-bolu-subesi-toreli-turk-edebiyati-okumalari-104/

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim