• İstanbul 21 °C
  • Ankara 19 °C

Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş: TYB Bolu Temsilciliği Töreli Edebiyat Okumaları -83-

Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş: TYB Bolu Temsilciliği Töreli Edebiyat Okumaları -83-

Türkiye Yazarlar Birliği Bolu Temsilciliği Töreli Türk Edebiyatı Okumaları 83. Haftasında Doç. Dr. Ertuğrul Karakuş’un “Osman Yüksel Serdengeçti’nin ‘Bunlar İsrail Gazetecileri mi?’ Yazısı Etrâfında Zulüm Günlerinde Hak-Bâtıl Savunuculuğu” başlıklı sohbetiyle devam etti.
Sohbet, Cumhuriyet Devri Türk siyasi hayatı ve edebiyâtının en tanınmış sîmâlarından O. Y. Serdengeçti’nin hayatı ve mücadelesiyle ilgili kısa bir bilgilendirme ile başladı. Karakuş, TYB Bolu Temsilcisi Mustafa Süs’ün “Lanetli Milletle Lanetlenenler” başlıklı yazısında üzerinde durduğu ‘Hak ile batılı ayırma’ mevzuunun, O.Y.Serdengeçti’ye ait olan ve yıllar evvel okumuş olduğu bu yazıyı hatırlattığını ifade etti. Sohbette, günümüzde İsrail’in haddi kat kat aşan saldırıları karşısında bile hâlâ Hak-bâtıl mücadelesinde duracağı yeri bilmeyen ‘eli kalem tuta(maya)n’ bir güruh olduğu ve bu durumun aslında, Serdengeçti’nin yazısında da görüldüğü gibi, yeni olmadığı vurgulandı. 

Devamı: https://torelifikir.net/torelihaberler/tyb-bolu-temsilciligi-toreli-edebiyat-okumalari-83/

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim