• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Dr. Mustafa Bâki Efe’den Barış Pınarı Harekâtı Açıklaması

Dr. Mustafa Bâki Efe’den Barış Pınarı Harekâtı Açıklaması
Bu Barış Pınarı Harekâtı’nın anlamını Türk Milleti ve bu aziz milletin dostlarından başka kimse anlayamaz ve anlayamayacaktır.

Uluslararası aktörlerce desteklenen PKK, PYD/YPG, DEAŞ gibi terör örgütleriyle vatanımızın etrafımızda kurulmaya çalışılan kirli oyunların, hile ve tuzakların hedefi;  varlık ve bekâmız, istiklâl ve istikbâlimizdir. Devletimizin basîreti, milletimizin firâseti, erbâb-ı kalem olan vatansever münevverlerimizin her biri bu yakın tehlikenin farkındadır.

Her karış toprağı, her bir köşesi şehitlerimizin mübarek kanıyla, aziz hâtıralarıyla dolu olan vatanımıza göz dikenler, dün olduğu gibi bugün de kaybedeceklerdir,  kaybetmeye mahkûmdurlar. Asıl gücümüz, bu toprakları yoğuran dinimiz İslam’a gönülden bağlılığımız, vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza ve bağımsızlığımıza aşkımız ve sevdâmızdır.

Tarih boyunca kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresi, mağdur ve mültecilerin ümidi ve sığınağı olan vatanımız bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir.

Vatanımızın ve milletimizin huzur ve güvenliği, bölgemizin barış ve selâmeti için bugün sefere çıkan kahraman ordumuza, devletimize Rabbimiz yardım etsin. Barış Pınarı Harekâtında ordumuzun ve devletimizin safındayız.  Bütün azmimizle, bütün kalbimiz, kalemimiz ve duamızla bu harekâtı gönülden destekliyoruz.

Bu vatanın kadîm bir şehri olan Bursamızın gönül sultanlarından İsmail Hakkı Bursevî Hazretlerinin yolumuzu aydınlatan şu sözünü bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak gerekiyor: “Âhir tasarruf Türk’ündür.” Yani son sözü Türkler söyleyecektir. Bu yakın coğrafyada ve yeryüzünde adaletin, kardeşliğin, iyiliğin, vicdanın ve merhametin sözcüsü ve öncüsü tarih boyunca olduğu gibi bugün de yine biz olacağız. Bu Barış Pınarı Harekâtı’nın anlamını Türk Milleti ve bu aziz milletin dostlarından başka kimse anlayamaz ve anlayamayacaktır. 

 

DR. MUSTAFA BÂKİ EFE   

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ BURSA ŞUBE BAŞKANI

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim