• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Dr. Necdet Subaşı: Hayatta Bir Hoca, Berdaim…

Dr. Necdet Subaşı: Hayatta Bir Hoca, Berdaim…
24 Eylül Pazar gününü sabahtan akşama kadar Burdur’da belki de hayatımda katıldığım en yoğun akademik programlardan birini izleyerek geçirdim.

 “İzleyerek” diyorum çünkü çok istememe rağmen konuşmacılar arasında değil dinleyiciler arasındaydım.
Benimkisi, düzenleme kurulunun özel davetiyle ancak gerçekleştirilebilecek bir katılımdı. Sağ olsun arkadaşlar, en çok da Veli Atmaca Bey. Kendimi davet ettirmemi yadırgamadılar, hatta bu konuda yardımlarını gördüğüm Bünyamin Erul Hoca’ya da asla es geçmeden teşekkür etmeliyim.

Mehmet Sait Hatiboğlu Hoca’yı ilk önce yazdıklarından tanıdım.

Mehmet Sait Hatiboğlu Hoca’yı ilk önce yazdıklarından tanıdım. Onun alandaki yerini ve kıymetini takdir etmenin benim gibi her daim yeni yetme ve fakat süre gelen hikâyeyi en iyi bir şekilde anlamaya çalışan birisi için hiçbir şekilde mümkün olmadığını ifade etmek bana kalırsa ne bir mütevazılık göstergesidir ne de bu düzeydeki bir hakkı teslimi bir başkasına yıkma derdinde olan bir uyanıklık durumudur.

Kendimi bildim bileli öyle ya da böyle Hatiboğlu Hoca’ya olan ilgisi asla eksilmeyen bir hayranıyım. Yazdıklarını, konuştuklarını büyük bir dikkat ve özenle takip ediyorum, onu anlamaya çalışıyorum. Etrafında oluşan muhitin onda bulduğu her neyse onlarınkinden daha fazlasına talip olarak peşinden koşmaya devam ediyorum.

Ben Hatiboğlu Hoca’nın adından ilk kez Erzurum İslami İlimler Fakültesinin 2. sınıfında okurken hadis dersimize giren Abdullah Aydınlı sayesinde haberdar olmuştum. Hoca, derslerin ilerleyen safhalarında kendi alanında ihmal edilmemesi gereken bazı özel metinleri hevesli olduğunu düşündüğü öğrencilerine dağıtır sonra da onlardan kallavi birer sunum alırdı. Bana da bu süreçte sonradan pek de meşhur olduğunu öğreneceğim “Hilafetin Kureyşliliği” makalesi düşmüştü.

Hiç unutmuyorum, Erzurum’un o meşhur soğuğunda Seyfettin Özege kütüphanesinde Ankara İlahiyat dergisinin aradığım sayısını bulmuş, en az 50 sayfa olduğunu hatırladığım makalesini bir solukta okumuş, sonra da onu derste anlatmak üzere tekrar tekrar üstünden geçerek notlandırmış ve belirlenen gün ve saatte kendi sınıfımdaki arkadaşlarıma Hocamızın refakatinde anladıklarımı sunmuştum.

Devamı: https://www.insaniyet.net/hayatta-bir-hoca-berdaim/

Bu haber toplam 226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim