• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Edebiyatta 2023 yılı nasıl geçti?

Edebiyatta 2023 yılı nasıl geçti?

2023 yılını geride bırakırken, yıl boyu dikkatimizi çeken edebiyat olaylarını derlemek istedik. Dikkatimizi çeken bu olaylar ekseninde senenin edebiyat olaylarına bakış sunduk. Okurlar ve takipçiler için değerli olan bu edebiyat olaylarına, birlikte göz atalım. 

2023’ü geride bırakıyoruz. Deprem gibi ağır bir felaket yaşadı ülkemiz. Çok ağır bir drama dönüşen depremden geriye yarası sarılacak insanlar kaldı. Ülkece bu felaketin yaralarını sarmak için seferber olduk fakat ne kadar başardığımızı da ayrıca tartışalım. Elimizden geleni yapmış olsak da; bu acıyı yaşayanları anlamamız elbette güç. Dünyada ise en ağır trajedilerden biri olarak; İsrail, Gazze’yi işgal etti. 15 bin sivil hayatını kaybetti. Gözümüzün önünde yaşanan bu soykırım karşında ürperdik. Sezai Karakoç’un deyimiyle; geldik, çağı gördük ve ürperdik. Bu çağ bize daha ne kadar trajedi yaşatabilir diye düşünüyoruz fakat her zaman daha ağırlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu büyük ağrılarımızın altında, bir yıl boyunca edebiyat dünyasında neler oldu diye bakmak istedik. 2023 boyunca edebiyat dünyasında yaşanan belli başlı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

TYB ödülleri verildi 

Türkiye Yazarlar Birliği 2022 yılının “Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödüllerini açıkladı. Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği’nin; milletimizi bir arada tutan kadim değerlerimizin ve millî kültürümüzün muhafazası, geliştirilmesi, yaygınlaşması ve yeni nesillere aktarılması için yurt içinde ve yurt dışında 45 yıldır çalışmalarını sürdürdürdüğünü belirtti.  Hikâye dalında, Ali Işık, Üç Günlük Dünyanın İkinci Günü (Pruva Yayınları), Şiir dalında, Atakan Yavuz, Düşerken Söylenecek Şarkılar (Ebabil Yayınları), Roman dalında, İsmail Özen, Karlı Bir Gece Vakti (Ketebe Yayınları), Deneme dalında, Ahmet Edip Başaran, Sahipsiz Güzel (Muhit Kitap Yayınları), Edebi Tenkit dalında, Servet Şengül, Epik Damar (Ketebe Yayınları), Fikir dalında, Taşkın Tuna, Var Olmak Ya da Olmamak (Şule  Yayınları), ödüle layık görüldü. 

Devamı: https://www.litrossanat.com/edebiyatta-2023-yili-nasil-gecti/

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim