• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Elif Mert: Yalanın Rüya Alemine Etkileri

Elif Mert: Yalanın Rüya Alemine Etkileri
Neden rüya gördüğünüzü hiç düşündünüz mü? Ortalama yaşam süresine sahip bir kişinin hayatının 25 yılını uyuyarak geçirdiğini göz önünde bulundurduğumuzda, insan ister istemez rüyaların hayatımızda yok yere olmadığını düşünmeye başlıyor.

Rüyalar hala bilim insanlarının bile kısmen anlayabildiği bir sır perdesi, henüz açılamamış gizemli bir dünya adeta. Yazar Mustafa Kaya'nın "Size Bir Sır Vereceğim" isimli kitabının devamı niteliğinde olan "Rüya Avcısı" kitabını okuduktan sonra rüyalarınıza daha fazla dikkat etmeye başlayacaksınız.

Rüyalarınızın sırrı dışında Ertuğrul Fırkateyni, Gölgesizler, Kırklar, Mozart'ın Türk Marşı, Halifelik, ekonomi, Çin'deki Türk Piramitleri, Dr. Münir Derman, kadim Mısır Ölüler Kitabı, Bakara Suresi, Morgan Robertson'un "Titan" isimli kitabı ve daha birçok sırlı bilgiyi bu kitapta bulacaksınız. Gelelim, kitabın ismini de taşıyan rüyalar konusuna. Yazar, rüyaların insanın kader yazgılarından birine atlama alanı olduğunu, eğer rüyandaki sırrı bulursan ve gerekli inisiyatifi alırsan, sana yazılmış olan kaderlerden en iyisine ulaşacağını belirtiyor. Kitapta, Muhyiddin-i Arabi Hazretleri'ni rüya hakkında yorumundan bahseder. Arabi Hazretleri'ne, rüyaların görüldüğü yerin neresi olduğu sorulduğunda, "öldükten sonra intikal edilen yer ile uyuyunca intikal edilen yer aynıdır' diye açıklar.

Günün beş vakti duyduğumuz o muhteşem musiki dolu ses, çağrı, yani ezan; rüyada görülmüş, rüyada öğretilmiştir. Yazar, ezanın vahiy değil, sahih bir rüyayla öğretilmiş namaza çağrı nidası olduğunu kitabında paylaşıyor. Hz. Muhammed (s.a.v) halkı namaza dâvet şeklinin nasıl olması gerektiği hususunu ashabıyla istişare ediyordu. Ashaptan bazıları "sancak dikelim, çan çalalım, boru çalalım" diye teklifler sunuyordu. Ashaptan Abdullâh bin Zeyd, oradan ayrılıp gitti. Uykusunda kendisine ezan lütfedildi. Hemen Hz. Muhammed'in yanına giderek:

"–Uyku ile uyanıklık arasında biri gelip bana ezanı öğretti." dedi.

Hz. Ömer de aynı rüyayı görmüştü… Bunun üzerine Hz. Muhammed:

"–Ey Bilâl kalk ve Abdullâh bin Zeyd'in söylediklerini uygula" buyurdu. İlk ezanın ortaya nasıl çıktığını okuyucularına aktaran yazar, rüyanın ne kadar derinlikli bir konu olduğunu gözler önüne seriyor.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/yalanin-ruya-alemine-etkileri-k5708.html

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim