• İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Erzurum TYB den bir ilk daha, 3 nesil edebiyat…

Erzurum TYB den bir ilk daha, 3 nesil edebiyat…
“Kırkbeşlik” işte bu düşünceler ve kırk beş yılın yaşanmışlığı ile ortaya çıkmış bir eser

Erzurum TYB den bir ilk daha, 3 nesil edebiyat…

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)  Erzurum Şube Başkanlığı, yapmış olduğu “kültür hamleleri çalışmaları”na bir yenisini daha ekleyerek; edebiyat dünyasında ve hatta başka alanlarda dahi eşine az rastlanır bir ilke daha imza attı.

Tum1haber/medya/Erzurum/kültür-sanat 

“Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanlığı olarak Erzurumlu yazarların kitaplarını tanıtıyoruz” sloganıyla çıkılan yolda, bir kitabın tanıtımı esnasında unutulmayan anlar yaşandı.

Alparslan Aydın bir edebiyat öğretmeni olup, yazmış olduğu kitabın tanıtımını Erzurum TYB bünyesinden yaparken; Alparslan Aydın’ın hocası olan Erzurum değerlerinden Zinnur Şimşek ve Alparslan Aydın’ın kendi öğrencisi olan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Emir Aktaş üçlüsünün bir arada bulunması, tanıtım esnasında Erzurum TYB de bulunan misafirler tarafından “üç nesil edebiyat” benzetmesi yapılarak, güzel bir anı olarak hafızalardaki yerini aldı. 

3 nesil edebiyatçının bir arada bulunması esnasında yazmış olduğu kitap olan“kırkbeşlik”i tanıtan ve kısa bir açıklamada bulunan Alparslan Aydın “bu durumlara her zaman denk gelemiyoruz, kitabımın tanıtımını yaparken; beni takip edenimle birlikte, takibinde bulunduğumun yanında olmak, gerçekten çok farklı ve anlatılamayacak derece güzide bir durum olup, her edebiyatçıya nasip olmayacak bir an yaşadık” diyerek duygularını dile getirirken, kendisine bu imkânı tanıyan Erzurum TYB ve nezdinde Başkan Memet Gözütok’a teşekkürlerini ileterek tanıtım esnasında birlikte olan misafirlerine kitabını imzalayarak hediye etti.

Devamı: https://www.tum1haber.com/haber/erzurum_tyb_den_bir_ilk_daha_3_nesil_edebiyat-190875.html

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim